Комбинирана екскурзия с автобус и самолет до Германия и Чехия

Германия и Чехия със самолет и автобус
от 1245 лв.

Вашата оценка 5 от 3 гласа
Маршрут:
София - Берлин - Потсдам - Дрезден - Лайпциг - Прага - Конопище - Чешки Будейовице - Чешки Крумлов - Хлубока - Требон - Индрихув Храдец - Зноймо - Братислава

Продължителност:
9 дни / 8 нощувки

Транспорт:  Самолет

Програма
Екскурзията до Германия и Чехия със самолет и автобус е 9-дневна и включва 8 нощувки със закуски в хотели 3 звезди: 2 в Берлин, 3 в Дрезден, 2 в Чешки Будейовице, 1 в Братислава, туристическата обиколка в Берлин, туристическа програма в Потсдам, посещение на двореца Сансуси, обиколка в Дрезден, туристическа програма в Прага, посещение на замъка Конопище и замъка Хлубока, разглеждане на Требон, Индрихув Храдец и Зноймо, разходка в Братислава. От София до Берлин се лети с АК България Ер.

1-ви ден, 29.06.2015 - София - Берлин
09.20 ч. - отпътуване от летище София с полет на АК България Ер. Кацане в Берлин в 11:00 ч. Трансфер и начало на туристическата обиколка в Берлин - град на вече несъществуващата „Берлинска стена” и на внушителната Бранденбургска врата. Разглеждане на историческия център със сградата на Райхстага, красивите площади Жендарменмаркт и Александерплац. Свободно време за разходка. Настаняване в хотел. Нощувка.

2-ри ден, 30.06.2015 - Берлин
Закуска. Свободно време за посещение на острова на музеите или разходка с лодка по река Шпрее. Островът на музеите е остров на река Шпрее, на който се намират пет световноизвестни музея, съхраняващи богати колекции от исторически артефакти и произведения на изкуството от различни епохи. Несъмнено най-известният музей е Пергамон музеум, където се съхранява една от най-богатите колекции, свързани с изкуството на античността. А тези, които искат просто да се насладят на атмосферата на града и да вкусят от неповторимия му чар могат да се качат на корабче по водите на река Шпрее, да се разходят под липите на булевард Унтер ден Линден или да опитат халба или две берлинско пиво, гарнирано с вкусен шницел или наденички. Връщане в хотела. Нощувка.

3-ти ден, 01.07.2015 - Потсдам - Сансуси
Закуска. Отпътуване за Потсдам. Туристическа програма в Потсдам, която включва сградата на Старото кметство и университета, Бранденбургската врата и църквата Свети Николай. Обиколката продължава с посещение на Сансуси. Дворецът известен като един от най-изящните в Германия, е творение на Георг фон Кнобелсдорф и е построен по заповед на Фридрих Велики. След построяването си, дворецът бързо придобива славата на един от най-красивите и пищни дворци в Европа. Любимо място за отдих на великия пруски владетел, Сан Суси е посещаван от някой от най-бележитите имена на века. Фридрих обичал да беседва с приятеля си Волтер, разхождайки се в градините на двореца. Продължаване за Дрезден. Настаняване в хотел. Нощувка.

4-ти ден, 02.07.2015 - Дрезден
Закуска. Начало на обиколка в Дрезден - историческата столица на провинция Саксония. В годините на своето величие, по времето на династията Ветин, градът е един от най-красивите в Европа. По това време, разположеният на бреговете на река Елба град, получава прозвището „Северната Флоренция“. Още в началото на XVIII в. бароковият град се прославя, благодарение на прочутия дворец на своите владетели, изящният Цвингер, бароковата църква Фрауенкирхе, Земперовата опера, в която са поставяни редица премиери на Рихард Вагнер и Рихард Щраус и още много шедьоври на бароковата архитектура. Въпреки разрушенията, причинени през втората Световна война, днес в следствие на редица мащабни проекти, градът е възвърнал част от своето великолепие. През свободното време, може да се посети галерията Цвингер - една от най - богатите художествени галерии в света, съдържаща богата колекция от картини на Рафаело, Тициан, Рубенс, Ван Дайк, Дюрер и др. Нощувка.

5-ти ден, 03.07.2015 - Дрезден - Лайпциг – Дрезден
Закуска. Свободно време или:
 • по желание и срещу допълнително заплащане от 25 евро на човек - еднодневна екскурзия до Лайпциг -
център на немското изкуство и култура, модерни постройки, смесени с исторически сгради, известен със своите галерии, музеи, забележителности и атракции. Обиколката включва църквата Св. Николай, главния площад, сградата на старото кметство, църквата Св. Тома, в която капел майстор е бил самият Йохан Себастиан Бах и в която днес се намират тленните останки на великия композитор. (Цената включва транспорт и туристическа програма. Организира се при минимум 20 желаещи)
Връщане в хотела. Нощувка.

6-ти ден, 04.07.2015 - Прага - Конопище - Ческе Будейовице
Закуска. Отпътуване за Прага. Пристигане и начало на туристическа програма в Прага: Старе место със Староместки намести - сърцето на стария град, сградата на Кметството с внушителната кула и астрономическия часовник Орлой, привличащ с появата на апостолите на всеки час, улица Селетна, Карлов мост - един от символите на Прага, свързващ историческите квартали Старе место и Мала страна с Малострански намести, Старият Кралски Дворец, Катедралата Свети Вит с кулата и параклиса, посветен на Свети Вацлав - светецът-патрон на Прага, Златната уличка - “Магическият град”. Кратко свободно време и отпътуване към прочутия замък на ерцхерцог Франц Фердинанд - Конопище, където ще се насладите на пищния интериор и ще видите богатата оръжейна и ловна колекция на херцога. Продължаване за южна Бохемия и градчето Ческе Будейовице, разположено на река Дунав. Настаняване в хотел. Нощувка.

7-ми ден, 05.07.2015 - Чески Крумлов - дворецът Хлубока
Закуска. Отпътуване за Чески Крумлов - едно от най-красивите градчета в Чехия. Градът е известен с своята добре запазена стара част, където могат да се видят сгради от различни епохи, в различни стилове. Красивият стар град е доминиран от внушителния силует на втория по големина дворец в страната. Посещение на стария град и свободно време. Денят продължава с посещение на една от перлите на Южна Чехия - замъкът Хлубока. Построен като крепост още през XIII в., дворецът Хлубока се променя постепенно през вековете за да се превърне през XVIII в. в един от най-пищните барокови дворци в Чехия, а може да се каже и в цяла Централна Европа. Освен с пищния си, наподобяващ замъка Уиндзор екстериор, дворецът Хлубока пленява туристите и с богатата си интериорна декорация. Връщане в Ческе Будейовице. Свободно време за разходка в центъра на града. Нощувка.

8-ми ден, 06.07.2015 - Требон - Индрихув Храдец - Зноймо - Братислава
Закуска. В този последен ден на Чешка територия, ще имате възможност да се насладите на още много прекрасни пейзажи и три не толкова известни, но очарователни града. Ще видите китния Требон с неговата запазена стара архитектура, Индрихув Храдец с третия по големина дворец в Чехия (само отвън, без посещение) и прекрасните му барокови църкви, и един от най-значимите градове в Южна Моравия - Зноймо. Ще имате достатъчно свободно време, за да се полюбувате на красивите кътчета, които програмата предлага, да се разходите по калдъръмените улички на трите градчета и да вкусите с наслада някои от местните специалитети в компанията на студено чешко пиво. Отпътуване за Братислава. Кратка разходка в историческия център на Братислава. Настаняване в хотел. Нощувка.

9-ти ден, 07.07.2015 - трнзитно пътуване
Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София около 23.00 ч.
ЦЕНИ:
 • Възрастен в двойна / тройна стая - 1245 лева
 • Възрастен в единична стая - 1480 лева
 • Дете до 11,99 год. с двама възрастни в стая - 1145 лева

ПАКЕТНАТА ЦЕНА ВКЛЮЧВА:
 • самолетен билет София - Берлин с включен до 10 кг. ръчен и до 23 кг. чекиран багаж на човек
 • транспорт с автобус по програмата
 • 8 нощувки със закуски в хотели 3* (2 в Берлин, 3 в Дрезден, 2 в Чешки Будейовице, 1 в Братислава)
 • водач на групата от България
 • екскурзоводско обслужване на български език

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
 • летищни такси - 50 лева (заплащат се от България)
 • медицинска застраховка с покритие 10 000 евро - 13 лв., над 65 г. - 19.50 лв., над 70 г. - 26 лв.
 • еднодневна екскурзия до Лайпциг - 25 евро на човек
 • входни такси за забележителности, билети за корабчета и пр.

УСЛОВИЯ ЗА ПЛАЩАНЕ:
 • депозит от 50% при записване
 • доплащане - до 30 дни преди отпътуване