Екскурзия до Флоренция, Лука, Пиза, Сиена и Сан Джиминяно с вечери

Тоскана с дневен преход и включени вечери
от 749 лв.

Вашата оценка 5 от 1 глас
Маршрут:
София - Любляна - Болоня - Флоренция - Лука - Пиза - Ливорно - остров Елба - Монталчино - Сиена - Сан Джиминяно - Ферара - Загреб

Продължителност:
8 дни / 7 нощувки

Транспорт:  Автобус

Програма
Автобусна екскурзия до Тоскана без нощен преход е 8-дневна и включва 7 нощувки в хотели 3 или 2 звезди: 2 нощувки със закуски (1 в района на Любляна и 1 в района на Загреб) и 5 нощувки със закуски и вечери (2 в района на Монтекатини Терме - Пистоя, 1 в района на Пиомбино, 1 в района на Монталчино и 1 в района на Ферара), разглеждане на Любляна, Болоня, Флоренция, Лука, Пиза, Ливорно, Монталчино, Сиена, Сан Джиминяно, Ферара и Загреб и възможност за екскурзия до остров Елба и винен тур с посещение на две изби в Тоскана.

1-ви ден - София - Словения
6:00 часа - отпътуване от София, паркинг на Автогара Сердика (Трафик Маркет) пред Централна ЖП гара.Транзитно пътуване през Сърбия и Хърватия. Вечерта пристигане в Словения. Настаняване в хотел. Нощувка в района на Любляна.

2-ри ден - Любляна - Болоня - Монтекатини Терме
Закуска. Разглеждане на Любляна: стария град, кметството, тримостието, Драконовия мост, църквата Св. Николай. Отпътуване за Италия и разглеждане на Болоня, столица на регион Емилия-Романя: Площад Нетуно с Фонтана на Нептун, Площад Маджоре, Базиликата Сан Петронио, Двете кули - символ на града Асинели (по-високата) и Гарисенда (по-ниската кула). Отпътуване за региона Тоскана. Вечерта - пристигане и настаняване в хотел в района на Монтекатини Терме - Пистоя. Вечеря. Нощувка.

3-ти ден - Флоренция
Закуска. Туристическа програма във Флоренция - главния град на регион Тоскана: Църквата Санта Кроче - националния „Пантеон”, където са погребани Микеланджело, Галилей, Макиавели, Росини, Гиберти; Квартала на Данте Алегиери с къщата му, Катедралата Санта Мария дел Фиоре с Купола на Брунелески и Кулата на Джото; Баптистерия Сан Джовани със златните врати, наречени още „Вратите на рая”, Площад Синьория с Палацо Векио и Лоджа деи Ланци - музей на скулптурите под открито небе. Свободно време във Флоренция. Вечерта - връщане в хотела в района на Монтекатини Терме - Пистоя. Вечеря. Нощувка.

4-ти ден - Лука - Пиза - Ливорно
Закуска. Посещение на Лука, един от най – важните художествени и най- добре запазени средновековни градове на Италия, разположен на десния бряг на река Серкио в Западна Тоскана. Заминаване за Пиза и разглеждане на Двора на чудесата с Катедралата в Пиза, Баптистерия и Наклонената кула. Отпътуване за Ливорно - морски град в Западна Тоскана и едно от най-големите италиански пристанища. Разглеждане на Ливорно: Стария град, Катедралата Сан Франческо ди Асизи, Тераса Маскани - морската тераса на крайбрежната улица, кръстена на композитора Пиетро Маскани, Символа на града - Паметника на четиримата маври – каменна статуя на Великия херцог на Тоскана Франческо Медичи и четири бронзови фигури, представляващи четирима пирати, оковани във вериги. Настаняване в хотел в района на Пиомбино. Вечеря. Нощувка.

5-ти ден - остров Елба
Ранна закуска.
По желание и срещу допълнително заплащане от 98 лева на човек - екскурзия до остров Елба. Цената включва фериботни билети и посещение на столицата Портоферайо. Заявява се при записване за пътуване, заплаща се предварително от България. Осъществява се при мин. 15 желаещи.)
Отпътуване с ферибот (около 1 час) за остров Елба, най-големия остров от Тосканския архипелаг и третия по големина в Италия след Сардиния и Сицилия. Елба е известен в цял свят с френския император Наполеон Бонапарт, заточен тук през 1814 г. Това, което прави островa уникална дестинация са неговите кристално синьо води, прекрасни плажове, извънредното богатство на морски и земни пейзажи. Някои доти казват, че тук е раят на земята. Посещение на Портоферайо, главен град на Елба и мястото, в което Наполеон пребивава в продължение на 9 месеца и 21 дни. Туристическа програма в Портоферайо: Двореца Вила Мулини (Вилата на мелниците), резиденция на Наполеон, някога - дворец на великия херцог на Тоскана от династията на Медичите, а днес - Национален музей; Пристанището Дарсена, крайбрежната наблюдателна осмоъгълна кула Мартело, Стария град с останки от градската стена от времето на Медичите; Кметството; Площада на Републиката. Следобяд - връщане с ферибот до Пиомбино. Отпътуване и настаняване в хотел в района на Монталчино. Вечеря. Нощувка.

6-ти ден - Монталчино - Сиена - Сан Джиминяно - Ферара
Закуска. Възможност за винен тур в Тоскана и посещение на две местни винарни с дегустация. (По желание и срещу допълнително заплащане от 19,5 лева на човек. Цената включва групова резервация за винарните. Заявява се при записване за пътуване, заплаща се предварително от България. Осъществява се при мин. 15 желаещи.) Посещение на Монталчино - малък град, разположен на хълм на 20 км южно от Сиена, изключително известен лозарски и винарски район в сърцето на Тоскана, прочут особено със стария винен сорт грозде Санджовезе (произхожда от латинското Sanguis Jovis и означава „кръвта на Юпитер”), известен още от времето на Римската империя. Виното от този сорт, Брунело ди Монталчино, (тъмно червено вино - оттам и името Брунело) е изключително известно, престижно и най-доброто италианско вино за 2013 год. Разходка в Стария град на Монталчино. Отпътуване за Сиена - един от най-красивите градове на Тоскана и Италия, от незапоменени времена в съперничество с Флоренция в икономическо, политическо и културно отношение. И ако Флоренция се превръща в емблема на Ренесанса, то Сиена е емблемата на времето и архитектурата на Готиката. Туристическа програма в Сиена: Стария град, Централния прощад Пиаца дел Кампо, приличащ на обърната мида, Катедралата на Сиена, изградена от бял и черен мрамор, абсолютен пример за съвършена готическа архитектура. Посещение на Сан Джиминяно, известен като Града на красивите кули, някога 72, а сега са запазени напълно само 14 от тях. Днес Сан Джиминяно е прочут с бялото вино Vernaccia, прекрасно съпътствано с извстното за Тоскана сирене Pecorino. Отпътуване от Тоскана и отново преминаване в регион Емилия-Романя. Настаняване в хотел в района на Ферара. Вечеря. Нощувка.

7-ми ден - Ферара - Словения
Закуска. Туристическа програма във Ферара: Замъка Естенсе, Диамантовия дворец, Каса Ромеи, градската стена, датираща от XV и XVI в. По желание обяд във Ферара - специалитетът тук е Капелачи ди дзука кондити кон рагу, което значи равиоли, пълнени с тиква със сос рагу; друго популярно ястие е пампапато - сладък хляб със сухи плодове и различини подправки. Отпътуване за Словения. Нощувка в Словения.Нощувка.

8-ми ден - Словения - София
Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София късно вечерта.
ДАТИ И ЦЕНИ:
Дата Възрастен в двойна стая Трети възрастен в двойна стая Възрастен в единична стая Дете до 12 год. в стая с 2-ма възрастни
16.09.2016 789 лева 789 лева 929 лева 699 лева

ПАКЕТНАТА ЦЕНА ВКЛЮЧВА:
 • Транспорт с автобус по програмата
 • 7 нощувки в хотели 3 или 2 зведи: 2 нощувки със закуски (1 в района на Любляна и 1 в района на Загреб) и 5 нощувки със закуски и вечери (2 в района на Монтекатини Терме - Пистоя, 1 в района на Пиомбино, 1 в района на Монталчино и 1 в района на Ферара)
 • Водач на групата от България
 • Екскурзоводско обслужване

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
 • медицинска застраховка със ЗК Уника с покритие 10 000 евро - за туристи до 65 г. - 10 лв., до 70 г - 14 лв., до 75 г - 20 лв.; за туристи над 75 год. е желателно да имат собствена застраховка.
 • екскурзия до остров Елба с ферибот - 98 лева на човек. Цената включва фериботни билети и посещение на столицата Портоферайо. Заявява се при записване за пътуване, заплаща се предварително от България. Осъществява се при мин. 15 желаещи.
 • винен тур с посещение на две тоскански винарни с дегустация - 19,5 лева на човек. Цената включва групова резервация за винарните. Заявява се при записване за пътуване, заплаща се предварително от България. Осъществява се при мин. 15 желаещи.
 • входни такси за забележителности, напитки по време на вечерите, разходи от личен характер

ДОПЛАЩАНЕ ЗА ТРАНСПОРТ ОТ И ДО СЛЕДНИТЕ ГРАДОВЕ:
(при минимум 15 туриста)
 • Бургас - 60 лева; Сливен - 50 лева; Стара Загора - 40 лева; Пловдив - 35 лева; Пазарджик 30 лева
 • Варна - 65 лева; Девня - 60 лева; Шумен - 55 лева; Търговище - 50 лева; В.Търново - 45 лева; Ловеч - 40 лева; Ботевград - 35 лева)

ОТСТЪПКИ:
 • отстъпка от 6% от пакетната цена при записване до 90 дни преди отпътуване
 • отстъпка от 5% от пакетната цена при записване от 89 до 70 дни преди отпътуване
 • отстъпка от 4% от пакетната цена при записване от 69 до 60 дни преди отпътуване
 • отстъпка от 3% от пакетната цена при записване от 59 до 50 дни преди отпътуване
 • отстъпка от 2% от пакетната цена при записване от 49 до 30 дни преди отпътуване
 • за редовни клиенти - допълнителна отстъпка от 3% от пакетната цена
 • за клиенти, попълвали анкета - допълнителна отстъпка от 10 лева
 • за група над 6 туриста - допълнителна отстъпка от 3% от пакетната цена

УСЛОВИЯ ЗА ПЛАЩАНЕ:
 • депозит от 30% при записване
 • доплащане - до 14 дни преди отпътуване

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
 • Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването - 35 човека; Срок за уведомление при недостигнат мин. брой - до 7 дни преди началната дата на екскурзията
 • Необходими документи: лична карта или задграничен паспорт; няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни