Екскурзия до Одрин и Истанбул с автобус - дневен преход

Истанбул с дневен преход от Варна и Бургас
от 290 лв.

Вашата оценка 4 от 2 гласа
Маршрут:
Варна - Бургас - Одрин - Истанбул

Продължителност:
4 дни / 3 нощувки

Транспорт:  Автобус

Програма
1-ви ден, 07.04.2016
Отпътуване от Варна в 06.00 ч (от Бургас в 08.30ч.) за Турция. Следобяд пристигане в гр. Одрин. Свободно време в центъра на града за самостоятелно разглеждане на символите на града: джамията „Селимие” и Покритият пазар. Организирано посещение на българските църкви „Св.Георги” и „Св.Св. Константин и Елена”. Привечер пристигане в Истанбул и настаняване в хотела.
 • Вечерта по желание вечеря в рибен ресторант под моста „Галата”
Нощувка.

2-ри ден, 08.04.2016
Закуска. Панорамна туристическа обиколка на Истанбул с автобус и професионален екскурзовод: Синята джамия, Хиподрума, Колоната на Константин, Египетския обелиск, организирано посещение на църквата “Св. София”/вх.такса се заплаща допълнително/, Долмабахче сарай/отвън/, Азиатската част на града, преминаване покрай Старата Българска болница, Златния рог, българската църква “Св. Стефан”/отвън/.
След обяд свободно време или туристическа програма по желание:
 • организирано посещение на двореца “Топкапъ Сарай” и водохранилището „Йеребатан” или
 • организирано посещение на „Истанбул Аквариум”
„Истанбул Аквариум” се намира в района Флориа, югозападно от летище Ататюрк в Истанбул. В сравнение с други аквариуми от този клас, с обитатели от флората и фауната на различните световни водни басеини, Истанбул Аквариум е най-новаторският, отличаващ се с тематичност, интерактивност и авангардни технологии.Благодарение на обема си от 6800 м3, разпределен в 64 отдела, както и на разнообразието от морски обитатели, разделени с помощта на географско обособяване, той държи водеща позиция в аквариумите от този тип по света.Следвайки географски маршрут от 16 области, гостите се разхождат и разглеждат морски видове от Черно море до Тихият океан, както и една реалистично пресъздадена тропическа гора.
Вечерта по желание:
 • Вечеря в атракционно заведение „Ташхан Аркат”
Сградата, в която се помещава днешното атракционно заведение „Ташхан Аркат”, също е с голяма историческа значимост, като произведение на Византийската и Османската архитектура. Първото здание, което е било построено на това място, е водохранилище от
Византийската епоха. През 1763 г. по времето на Османският султан Мустафа 3, зданието е било превърнато в кервансарай. На по-късен етап се е използвало като зимна казарма на еничарите, наречено „Сипахи хан”. В историческите източници се споменава като място, от където започва еничарският бунт. Друго име, с което е останало известно в историята е „Катържълар хан”. По времето след основаването на Република Турция, сградата получава днешното си име „Ташхан”. От 1993 до 2000 год. се реставрира в съответствие с оригинала от собственика Кемал Оджак. В градините е сниман сериалът „1001 нощ”, а в ресторанта „Ташхан Аркат” са снимани и сцени от сериалът „Великолепният век.
 • Вечеря с шоу-програма на кораб по Босфора един по-различен и романтичен поглед на мегаполиса Истанбул. Вечерята на кораб предлага освен да опитате от вкусната турска кухня, да се насладите и на шоу-програма: Уелкъм дринк,традиционни турски танци; ориенталски танци; хена церемония; диджей програма.А да не забравяме и изключителният вечерен пейзаж със хилядите светлини!
Нощувка.

3-ти ден, 09.04.2016
Закуска. Свободно време или туристическа програма по желание:
 • организирано посещение на новият султански дворец „Долмабахче сарай” с местен екскурзовод на български език
 • Следобяд екскузрия по желание : „3 в 1” – посещение на Дворецът Йълдъз и Паркът Йълдъз, в който се провежда също ежогодният Фестивал на Лалето/ фотопауза и свободно време за разходка в парка/; посещение на небостъргача „Истанбул Сапфир” и екскузрия „Нощен Истанбул”.
Първият павилион в дворът на дворецът „Йълдъз” бил построен по време на упоравлението на Султан Сюлейман Великолепни. В края на 18 в. по поръчение на Султан Селим III е построен и павилонът „Йълдъз”, в чест на майката на султана Михришах и фонтан в чест на неговият баща. Султан Абдулазис, който обичал да отсяда в кьошка „Йълдъз”през литото, наредил да бъдат построени още допълнителни спални и общи помещения към кьошка. Основната сграда на дворецът обаче е построена по време на управлението на Султан Абдулхамид II, като по това време получила и наименованието си Saray-i Humayun (Централен дворец и харем) Йълдъз.
Паркът Йълдъз е огромен залесен парк в района Бешикташ в Истанбул. Територията му се разполага от дворецът Чираан до дворецът „Йълдъз”, чието има носи и паркът. Някога използван като ловна територия на султаните, сега паркът се посещава редовно от жителите и посетителите на града. По традиция всяка година в рамките на Фестивалът на Лалето, който се провежда през април месец, и в този парк се засаждат хиляди художествено оформени лехи с лалета. В рамките на миналогодишният фестивал(2015 г.) в паркът били засадени 730 хиляди лалета от 32 различни вида.
Нощувка.

4-ти ден, 10.04.2016
Закуска. Освобождаване на хотела. Свободно време или туристическа програма по желание:
 • Обиколка на Босфора с корабче с местен екскурзовод на български език
Отпътуване за България. По пътя посещение на най-новият и най-големият търговски център в Истанбул – „Mall of Istanbul” /вкл. в цената/. Отпътуване за България. Късно вечерта пристигане в Бургас и Варна
ЦЕНИ ЗА РАННИ ЗАПИСВАНИЯ ДО 30 ДНИ ПРЕДИ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ:
Дати Възрастен в двойна стая Единична стая Дете до 12 год на доп. легло в двойна стая
07.04.2016 270 лв. 360 лв. 230 лв.

СТАНДАРТНИ ЦЕНИ:
Дати Възрастен в двойна стая Единична стая Дете до 12 год на доп. легло в двойна стая
07.04.2016 280 лв. 370 лв. 240 лв.

ПАКЕТНАТА ЦЕНА ВКЛЮЧВА:
 • транспорт с лицензиран автобус
 • 3 нощувки със закуски в хотел 3*
 • посещение на град Одрин
 • панорамна туристическа обиколка на Истанбул с местен екскурзовод с включено посещение на църквата „Св. София” (входната такса се заплаща допълнително)
 • посещение на търговския център МОЛ Истанбул
 • екскурзоводско обслужване по целия маршрут
 • медицинска застраховка

ПАКЕТНАТА ЦЕНА НЕ ВКЛЮЧВА:
 • входните такси за посещаваните туристически обекти
 • допълнителни екскурзии
 • разходи от личен характер

ЗАБЕЛЕЖКИ:
 • За отпътуване от Пазарджик, Пловдив, Хасково, Стара Загора и Бургас отстъпка от 10 лв.
 • Възможна е промяна в обявените цени на вх.такси на обектите и музеите, които се посещават по програмата;
 • Възможна е промяна в поредността на допълнителните екскурзии във връзка с местни празници и мероприятия

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ:

Посещение на "Долмабахче Сарай":
при група от 10 до 15 туристи - 30 евро, при група над 15 туристи - 27 евро. Цената включва: трансфери, екскурзовод на български език, входна такса за двореца Долмабахче.

Посещение на “Топкапъ Сарай” и водохранилището Йеребатан
при група от 10 до 15 туристи - 18 евро, при група над 16 туристи - 15 евро. Цената включва: трансфер и екскурзовод на български език. Цената не включва: главен вход + съкровищница - 30 турски лири + входна такса за Йеребатан 20 турски лири)

Обиколка на Босфора с корабче (около 2 часа)
при група от 10 до 20 туристи - 25 евро, при група над 21 туристи - 20 евро. Цената включва: трансфери, разходка с корабче, екскурзовод на български език.

Вечеря в рибен ресторант под моста Галата
при група от минимум 10 туристи - цена 35 евро. Цената включва: трансфер и вечеря.
 • Меню: 6 вида мезета, салата, 2 топли предястия, ципура или лаврак на грил (по избор), плодове и две напитки.

Вечеря в атрактивен турски ресторант "Ташхан Аркат" с шоу-програма
при минимум 10 туристи – 33 евро.
 • Цената включва: вечеря с шоу-програмa. Меню: салата, топли предястия, ястие с пилешко месо, плодове, 2 чаши местни алкохолни или безалкохолни напитки.
 • Програмата включва ориенталски танци, традиционен турски фолклор и обичаи.

Вечеря с шоу-програма на кораб по Босфора
Цена - 35 евро. Включва трансфери и вечеря; Меню: ордьовър с 8 вида мезета, салата, топло предястие, основно ястие, десерт, 2 чаши местни алкохолни или безалкохолни напитки по избор.

Екскурзия 3 в 1
при мин. 15 човека, цена – 18 евро. При 20 човека, цена – 13 евро. Цената включва: трансфери, посещение с местен екскурзовод на български език на дворецът „Йълдъз”, фотопауза и свободно време в паркът „Йълдъз”, посещение на небостъргача „Истанбул Сапфир” и екскурзия „Нощен Истанбул”. Цената не включва: вх. такса за дворецът Йълдъз - 10 ТЛ; вх. такса за панорамната тераса на небостъргача „Истанбул Сапфир” – 18 ТЛ; входна такса за панорамната тераса на небостъргача + 4 D кино – 28 ТЛ

Организирано посещение на Истанбул Аквариум
при мин. 15 човека, цена – 10 евро. Цената включва: трансфери, водач. Цената не включва: вх. такса за Аквариума: 42 ТЛ; деца до 2 год. – безплатно; пенсионери над 65 год./срещу паспорт/ - 29 ТЛ; фамилен билет/ родители +1 дете/ - 99 ТЛ; фамилен билет/родители + 2 деца/ - 124 ТЛ; Amazon Лабиринт – 7 ТЛ; Flyride Istanbul Tour/ 4D/ - 15 ТЛ/възрастен; Flyride Turkey Tour/ 4D/ - 17 ТЛ; Flyride Istanbul + Turkey Tour/ 4 D/ - 26 ТЛ