Новогодишна екскурзия до Виена, Братислава и Будапеща с дневен преход

Нова година 2016 във Виена, Братислава и Будапеща без нощен преход
от 579 лв.

Вашата оценка 5 от 2 гласа
Маршрут:
София - Виена - (Мелк) - Братислава - Будапеща

Продължителност:
6 дни / 5 нощувки

Транспорт:  Автобус

Програма
Новогодишната екскурзия до Виена, Братислава и Будапеща с автобус и без нощен преход е 6-дневна и включва 5 нощувки със закуски: 1 нощувка в хотел 3 звезди в Будапеща и 4 нощувки в хотел 2 звезди по избор във Виена - периферно разположен или централно разположен, панорамна обиколка на Будапеща, панорамна обиколка на Виена, пешеходна разходка във Виена, пешеходна разходка в Братислава, възможност за посещение на двореца Шонбрун и на концент в Дома на Виенската филхармония - Музекферайн (без включени входни билети), трансфери от и до Вашия хотел до центъра на Виена в Новогодишната нощ.

1-ви ден, 29.12.2016 - София -Виена ~ 1000 км
Отпътуване от София 05:00 ч от паркинг на Автогара Сердика (Трафик Маркет) пред Централна ЖП гара за Австрия. Транзитно пътуване през Сърбия и Унгария. Пристигане вечерта във Виена. Настняване в избрания от Вас хотел. Нощувка.

2-ри ден, 30.12.2016 - Виена - Зеегроте - Виена ~ 60 км
Закуска. Панорамна обиколка на Виена с автобус : Музей на приложните изкуства, Градския парк с паметника на Йохан Щраус – син, Хотел Империал, Паметника на Руския воин, Шварценбергплац, Двореца Белведере, Виенската Филхармония, Карлскирхе, Виенската опера, Хофбург, Културноисторическия Музей (КИМ) и Природонаучния Музей (ПНМ), Парламента, Бургтеатър, Кметството, Университета, Арсенала, Борсата, Хундертвасер, Пратера, Трите ръкава на река Дунав, Уно сити със сградите на ООН, Кулата Дунав.
Пешеходна разходка в Стария град на Виена с местен екскурзовод: Мария Терезия - Плац, Паметника на Мария Терезия, Площада на героите, Дворцовия комплекс Хофбург, площад Грабен с чумната колона, най-голямата катедрала в Австрия Щефансдом.
Свободно време във Виена за разглеждане на музеи по интереси или шопинг по Мария Хилферщрасе или по желание и срещу допълнително заплащане от 39 лева за възрастен и 29 лева за деца до 12 год. - екскурзия до най-голямото подземно езеро в Европа - Зеегроте. Цената включва транспорт и входен билет. Заявява се по желание, заплаща се на място. Осъществява се при мин. 25 желаещи.
Вечерта - по желание и срещу допълнително заплащане от 24 евро на човек - вечеря от 20:00 часа в квартала Гринцинг - виенски квартал с типични австрийски ресторанти със собствено производство на вино. Цената включва транспорт и меню: салата, виенски шницел с гарнитура печени картофи, ябълков щрудел, 1 чаша вино. Заявява се по желание, заплаща се на място. Нощувка.

3-ти ден, 31.12.2016 - Виена
Закуска. Посещение на Двореца Шьонбрун, намиращ се в западните покрайнини на Виена: (входният билет се закупува директно на място) разглеждане с аудио гид на Парка, Музея на каляските, Къщата на палмите, Глориете, Фонтана на Нептун, Първата в Европа зоологическа градина.
Свободно време във Виена за посещение на музеи по интереси или шопинг (Всички магазини във Виена ще работят до 14.00 ч.)
По желание - посещение от 15 часа на концерт в зала Брамс, намираща се в една от най-известните в света концертни сгради - Дома на Виенската филхармония или т.нар. Музикферайн, откъдето ежегодно на 1 януари се излъчва в цял свят директно Новогодишният концерт.
В 17.30 ч. отпътуване за хотелите за подготовка за новогодишната нощ.
ПОСРЕЩАНЕ НА НОВАТА 2017 ГОДИНА:
 • На прощадите на Виена тържествата започват още в 14.00 ч. с разнообразна програма. Туристите, които желаят да се включат още в следобедните часове в т.нар. Виенско шествие Wiener Silvesterpfad могат след приключване на новогодишните тържества да се приберат с нашите автобуси от площадите в 1.00 ч.
 • по желание и срещу допълнително заплащане от 40 евро за възрастен и 30 евро за дете до 12 г. - Празнична вечеря в ресторанта на хотел Ochsenkopf от 19.00 ч. до 23 ч., след което организирано с нашите автобуси придвижване до центъра за посрещане на Новата 2017 г. на площадите на Виена, където са Новогодишните тържества с фойерверки и разнообразна програма.
Връщане в хотелите - Тръгване на нашите автобуси от площадите в 1.00 ч. Нощувка във Виена.

4-ти ден, 01.01.2017 - Виена - Мелк - Виена ~ 160 км
Закуска. Свободен ден във Виена - в първия ден от Новата година всички музеи ще работят от 13.00 ч. Също така на голям екран пред кметството на Виена се излъчва директно, както и от всички световни телевизии, новогодишния концерт на Виенската филхармония.
По желание и срещу допълнително заплащане от 55 лева за възрастен и 39 лева за дете до 12 год, - полудневна екскурзия до Бенедиктинското абатство в Мелк - най-големият и красив манастирски комплекс на австрийския барок и прототип на манастира-крепост, където се развива действието в романа на Умберто Еко „Името на розата”. Цената включва транспорт и входна такса за манастира. Заявява се по желание, заплаща се на място. Осъществява се при мин. 25 желаещи.
Връщане във Виена привечер. Нощувка.

5-ти ден, 02.01.2017 - Виена - Братислава - Будапеща ~ 280 км.
Закуска. Отпътуване за Братислава, столицата на Словакия. Туристическа програма в Братислава: Братиславски Храд, Катедралата Св. Мартин, Старото Кметство.
Отпътуване за Унгария. Панорамна обиколка на Будапеща с автобус: Мостовете на река Дунав, Остров на Маргарита, Парламента, Музеят на изящните изкуства, Площада на героите, Рибарските кули, Кралският дворец, Паметниците на Св. Ищван и Св. Троица, Катедралата Св.Матияш, Хълма и паметника на Св. Гелерт.
По желание (срещу допълнително заплащане на място от 15 евро за възрастен и 8 евро за дете до 12 год.) - разходка с корабче по река Дунав.
Настаняване в хотел. Нощувка.

6-ти ден, 03.01.2017 - Будапеща – София ~ 750 км
Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София вечерта.
ЦЕНИ ЗА ХОТЕЛ ZUM OCHSENKOP 2*, ПЕРИФЕРНО РАЗПОЛОЖЕН:
Възрастен в двойна / тройна стая Възрастен в единична стая Дете до 11.99 г, настанено в стая с 2-ма възрастни
559 лева 679лева 519 лева

ЦЕНИ ЗА ХОТЕЛ TERMINUS 2*, ЦЕНТРАЛНО РАЗПОЛОЖЕН:
Възрастен в двойна / тройна стая Възрастен в единична стая Дете до 11.99 г, настанено в стая с 2-ма възрастни
659 лева 779 лева 619 лева

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
 • Транспорт с автобус по програмата
 • 1 нощувкa със закускa в хотел 3 или 2 звезди в Будапеща
 • 4 нощувки със закуски в хотел по избор във Виена: хотел Zum Ochsenkopf 2* (периферно разположен) или хотел в идеалния център на Виена - хотел Terminus 2*
 • Екскурзоводско обслужване
 • Водач на групата от България

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
 • Медицинска застраховка със ЗК Уника с покритие 4000 евро - за туристи до 65 г. - 5 лв., до 70 г - 7 лв., до 75 г - 9 лв., за лица над 80 г. е желателно да имат собствена застраховка или подлежат на преглед от специалист от ЗК Уника (заплаща се предварително от България)
 • Разходка с корабче по река Дунав в Будапеща - 15 евро - възрастен и 8 евро за деца до 12 г. (по желание, на място)
 • Вечеря в типичен австрийски ресторант в Гринцинг - известен красив виенски квартал с автентична архитектура - 24 евро на човек. Цената включва транспорт и меню: салата, виенски шницел с гарнитура печени картофи, ябълков щрудел, 1 чаша вино. (по желание, на място)
 • Полудневна екскурзия до Бенедиктинското абатство в Мелк - 55 лева за възрастен и 39 лева за дете до 12 год. Цената включва транспорт и входна такса за манастира. Заявява се по желание, заплаща се на място. Осъществява се при мин. 25 желаещи.
 • Екскурзия до най-голямото подземно езеро в Европа - 3еегроте - 39 лева за възрастен и 29 лева за деца до 12 год. . (Екскурзията се организира при мин. 25 туриста. Цената включва транспорт и входен билет)
 • Стандартна вечеря в ресторанта на хотел Ochsenkopf – 12 евро. Цената включва 3-степенно меню от супа, основно ястие и десерт
 • Празнична Новогодишна вечеря в ресторанта на хотел Ochsenkopf - 40 евро за възрастен, 30 евро за дете до 12 г.
 • Концерт НА 31.12.2016 в Музикферайн :
11 € (включва входния билет 8 € и такса резервация 3 €) - без видимост към сцената;
27 € (включва входния билет 24 € и такса резервация 3 €) - с видимост към сцената
 • Ползване на слушалки по време на панорамната и пещеходна обиколка с местен екскурзовод във Виена - 2,50 евро
 • Такси за вход в музеи, билети за корабчета, градски транспорт и пр

МЕНЮ ЗА НОВОГОДИШНАТА ВЕЧЕРЯ В РЕСТОРАНТА НА ХОТЕЛ Zum Ochsenkopf:
 • Предястие - Гръцка салата с овче сирене, маслини и шунка;
 • Супа - Лучена бистра супа по френски;
 • Основно ястие - Медальон от свинско месо с гъби, картофени крокети и зеленчуци;
 • Десерт - Шомлой - ванилово-шоколаден десерт с плодове и сметана;
 • Напитки - Аперитив от малка ракия с предястието; червено и бяло вино - с основното ястие ; В 23.00 ч. - 1 чаша шампанско - за ЧНГ по българско часово време!

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
 • Новогодишните тържества във Виена традиционно се провеждат на открито, на най-големите площади на Виена, като на всеки от тях е изградена сцена и се представят различни оркестри, театрални, танцови и музикални трупи. Музиката е разделена тематично на всеки площад: от техномузика, диско, рок и поп до класика, джаз, суинг, етномузика. Т.нар. Виенско Новогодишно шествие Wiener Silvesterpfad започва в 14.00 ч. и завършва около 01.00 ч.;
 • В новогодишната нощ туристите, които имат Новогодишна вечеря в ресторанта на хотел Оксенкопф, ще бъдат превозени от хотел Оксенкопф в 23.10 ч. с автобуси до централните площади на Виена и обратно в 1.00 ч. от площадите до хотелите. Туристите от другите хотели, които също желаят новогодишна вечеря в хотел Оксенкопф, ще бъдат превозени от техния хотел до хотел Оксенкопф, след което също в 23.10 ч. – до площадите и в 1.00 ч. от площадите обратно в хотелите. Туристите, които са предпочели свободна програма още в следобедните часове и са останали на площадите за посрещането на Новата година могат също да се върнат в хотелите с нашите автобуси, които ще тръгнат от площад Мария Терезия в 1.00 ч.
 • За туристи желаещи да пътуват със собствен транспорт се приспадат 80 лева от пакетната цена, (Туристите със собствен транспорт нямат запазени места в автобуса при задължителната туристическа програма. Те могат да се включат в програмата, само ако има свободни места в автобуса.)

Посещение на концерт Silvesterkonzert в зала Брамс, намираща се в една от най-известните в света концертни сгради – Дома на Виенската филхармония или т.нар. Музикферайн –Musikverein:
Поради големия интерес на почитатели на музиката от цял свят и съответно поради разбираемо високите цени и труден достъп за резервация за концерт в сградата на Музикферайн, в офисите на нашата туристическа агенция разполагаме с предварително закупени най-нискокатегорийни билети на атрактивната цена от 11 € (цената включва входния билет и такса резервация) за ползващ място на балкон без видимост към сцената, 27 € (включва входния билет 24 € и такса резервация 3 €) – с видимост към сцената.
Броят на билетите е силно ограничен!!! Програмата на представлението е в рамките на 2 часа и включва произведения на творци от Златната оперетна ера – Щраус, Ланер и Лехар. Поради големия престиж, световна известност и огромен интерес към Музикферайн се изисква задължително влизането в сградата да е 1 час преди представлението, а в самата зала половин час. За конкретния случай няма изискуем дрескод, но задължително чанти, раници, чадъри, обемен багаж се оставят на гардероб. ПРЕПОРЪЧВАМЕ: да не носите обемни багажи и да не се налага да ползвате гардероб, за да се избегнат големите опашки след края на концерта. Позволено е на посетителите да влизат в залата с връхните си дрехи – палта и якета. Ползващите гардероб трябва да имат предвид огромните опашки и също да заплатят такса 1.50 ~2€. Поради големия интерес към новогодишните музикални събития във Виена преди Нова година, ние сме закупили предварително билети за две дати за Предновогодишния Концерт в Музикферайн – Silvesterkonzert в изпълнение на Wiener Ring-Ensemble
 • на 30.12. от 19.30 до 21.00 ч.
 • на 31.12. от 15.00 до 17.00 ч.
Програма: Franz von Suppè Ouvertüre zu dem Volksstück „Ein Morgen, ein Mittag, ein Abend in Wien“; Carl Michael Ziehrer In lauschiger Nacht. Walzer, op. 488; Josef Strauß Auf Ferienreisen. Polka schnell, op. 133; Johann Strauß Sohn Erinnerung an den Vorverkaufsbeginn des Werkes Auf der Jagd. Polka schnell, op. 373 Auf der Jagd. Polka schnell, op. 373; Carl Michael Ziehrer Rendez-vous!. Polka française, op. 380; Johann Strauß Sohn Unter Donner und Blitz. Polka schnell, op. 324; -------- Pause ---------- Franz Schubert Medley; Johann Strauß Sohn Kaiser-Walzer, op. 437; Josef Hellmesberger d.J. Elfenreigen. Charakterstück, o.op.; Carl Michael Ziehrer Die Dorfschönen. Ländler, op. 393; Joseph Lanner Die Lebenswecker. Walzer, op. 105; Johann Strauß Sohn Leichtes Blut. Polka schnell, op. 319;
Josef Strauß Dynamiden. Walzer, op. 173; Feuerfest. Polka française, op. 269

ОТСТЪПКИ ЗА РАННИ ЗАПИСВАНИЯ:
 • отстъпка от 7% от пакетната цена на възрастен при записване до 30.08.2016
 • отстъпка от 6% от пакетната цена на възрастен при записване до 30.09.2016
 • отстъпка от 5% от пакетната цена на възрастен при записване до 30.10.2016
 • отстъпка от 4% от пакетната цена на възрастен при записване до 20.11.2016
 • отстъпка от 3% от пакетната цена на възрастен при записване до 01.12.2016
 • за редовни клиенти - допълнителна отстъпка от 3%
 • за клиенти, попълвали анкета - допълнителна отстъпка от 10 лева
 • за група над 6 туриста - 3%

ДОПЛАЩАНЕ ЗА ТРАНСПОРТ ОТ И ДО СЛЕДНИТЕ ГРАДОВЕ:
(при минимум 15 туриста)
 • Бургас - 55 лева; Сливен - 45 лева; Стара Загора - 35 лева; Пловдив - 25 лева; Пазарджик 20 лева
 • Варна - 60 лева; Девня - 55 лева; Шумен - 50 лева; Търговище - 45 лева; В.Търново - 40 лева; Ловеч - 35 лева; Ботевград - 30 лева

УСЛОВИЯ ЗА ПЛАЩАНЕ:
 • депозит от 30% при записване
 • доплащане - до 10.12.2016

ЗАБЕЛЕЖКИ:
 • Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването - 35 човека; Срок за уведомление при недостигнат мин. брой - до 7 дни преди началната дата на екскурзията
 • Необходими документи: лична карта или задграничен паспорт; няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни
Изберете хотел по програмата
Виена
559 лв.
659 лв.