Нова година в Чехия

Нова година 2019 в Прага - екскурзия със самолет за 5 дни - хотел Clarion Congress 4* - ПОТВЪРДЕНА!
от 1030 лв.

Вашата оценка
Маршрут:
София - Прага - София

Продължителност:
5 дни / 4 нощувки

Транспорт:  Самолет

Дати на отпътуване:


Програма
Цени за записване след 25.10.2018
Дата База Възрастен в двойна стая Възрастен на допълнително легло Единична стая Дете (2-11.99) на допълнително легло в стая с двама възрастни
29.12.2018 г. BB 1030 лв. 1030 лв. 1349 лв. 615 лв.


НЯМА МЕСТА!

1-ви ден, 29.12.2018
Среща на летище София в 10.30 ч. за директен полет FB 301 на Bulgaria Air от София до Прага в 12:50 ч. Пристигане на летище Прага в 13:45 ч. Посрещане и трансфер до хотел Clarion Congress 4*- с много висока оценка от туристи от цял свят. Разположен е над голям МОЛ, под който е спирката на метрото. Разполага с 3 ресторанта и СПА център. Оставяне на багажа на съхранение. Екскурзионна програма в Прага /включена в цената/.
Трансфер с автобус до центъра на града - Храдчани за пешеходна обиколка на Прага с местен екскурзовод на български език. В програмата: Пражки Храд – стария замък (отвън), катедралата “Св. Вит” (влиза се вътре, но без да се прави пълна обиколка), пл. „Храдчанске намести” с двореца Щернберг и двореца Шварценберг, Мала страна, Стената на Джон Ленън, Карловия мост, Старе место с Тинския храм, църквата „Свати Микулаш” и паметника на Ян Хус в центъра на площада, Кметството и световноизвестния Астрономически часовник от 15 в. (“Орлой”), Нове место – Вацлавския площад; Унгелт – най старата митница на града, Прашна брана (Барутната кула), великолепният Пражки общински дом (Обецни дум), Карловият Университет, най-старият в Централна Европа и театърът. Свободно време. Връщане в хотела с метро. Нощувка.

2-ри ден, 30.12.2018
Закуска. Целодневна екскурзия до Дрезден - по желание и срещу допълнително заплащане на цена от 141 лева на човек. ( Включва: транспорт и местен екскурзовод на български език. Не включва: входни такси по желание на посещаваните обекти, галерии, музеи и др. )
Отпътуване от хотела в 08.00 ч. за един от най-красивите градове в Германия. Градът често е наричан „ Флоренция на Елба“, заради множеството си панорамни гледки. Екскурзията е целодневна, продължава 10-11 часа и се провежда при минимум 20 записани. Дрезден е един от най-красивите градове в Германия. Пешеходна обиколка с екскурзовод на български език и разглеждане центъра на Дрезден. Градът често е наричан „ Флоренция на Елба“, заради множеството си панорамни гледки. По време на разходката се разглеждат основните забележителности: Дрезденската църква „ Фрауенкирхе“ , бароковия дворец „ Цвингера“ , състоящ се от 4 здания. В двореца се помещава Дрезденската картинна галерия „Старите майстори“, където могат да се видят произведения на Рафаело, Тициан, Рембранд и др. (входна такса за посещение на двореца не е включена, възможно е в свободното време по желание) и църквата „ Хофкирхе“. Свободно време за разглеждане на Коледния базар, картинната галерия и пазаруване.
Вечеря-спектакъл в средновековна кръчма в центъра на града от 19.30 ч. до 22.30 ч. - по желание и срещу допълнително заплащане на цена от 118 лева за възрастен и 98 лева за деца до 12 год. (Включва: 5 ястия, неограничена консумация на вино, бира и безалкохолно. и програма - танци, музика, рицарски двубои. Не включва: транспорт)

3-ти ден, 31.12.2018
Закуска. Полудневна екскурзия до Кутна Хора - по желание и срещу допълнително заплащане на цена от 82 лева на човек. (Екскурзията се провежда при минимум 20 души. Включва: транспорт и местен екскурзовод на български език. Не включва: входната такса се заплаща се на място - 7.5 евро.) Отпътуване около 09.00 ч. от хотела и след около час пътуване през красивата Бохемия, пристигате в Кутна Хора, град-обект на Световното културно наследство на ЮНЕСКО, който процъфтява в миналото, благодарение на сребърните мини и се превръща във втория най-важен град след Прага в Кралство Бохемия. По време на екскурзията ще видите всички важни средновековни и барокови паметници, като бившия Централен кралски монетен двор, внушителния интериор на Катедралата „Св. Барбара“, както и костницата, известна със сложната си декорация от човешки кости. Завръщане в хотела около 15.00 ч. Връщане в хотела. Свободно време.
Новогодишна Гала Вечеря в балната зала на хотела (Цена 148 лв на възрастен и 74 лв за дете до 9.99 год, заплаща се задължително).
Вечерята е на бюфет от 19:30 до 00:00 ч., с вкл. 2 чаши шампанско, неограничена консумация на безалкохолни напитки, бира, вино и топли напитки. Ресторантът е отворен до 01:00 ч., но след полунощ гостите заплащат допълнително консумацията. Нощувка.

4-ти ден, 01.01.2019
Закуска. Целодневна екскурзия до Карлови Вари - по желание и срещу допълнително заплащане на цена от 131 лева на човек. (Екскурзията се провежда при минимум 20 записани. Включва: транспорт и местен екскурзовод на български език. Не включва: входни такси по желание извън програмата) Разглеждане на Карлови Вари – един от най-старите европейски курорти, наречен от големия пътешественик, географ и естествоизпитател Александър фон Хумболт „брилянт в изумруден обков”.
Вечеря - круиз по р. Вълтава от 19:00 ч. - по желание и срещу допълнително заплащане на цена от 85 лева за възрастен и 55 лева за деца до 12 год. (Круизът продължава около 3 ч. с вечеря на блок маса, аперитив и музика на живо. Не включва: транспорт.) Нощувка.

5-ти ден, 02.01.2019
Трансфер до летището за полет FB 302 до България в 14.30 ч. Пристигане в София в 17.20 ч.

До 3 януари в Прага има Коледен базар – всеки ден от 10 до 22 ч – един от най-известните в Европа, разположен в Стария град и Венцеславския площад. Многото подаръци и сувенири, които ще видите, са само малка част от колоритната гледка – греяно вино, наденички и триделник – типичния сладкиш, много музика и песни и разбира се – празнично настроение.



Пакетната цена включва:
  • Самолетен билет за директен полет София – Прага – София с АК Bulgaria Air и включени летищни такси
  • Включен чекиран багаж до 23 кг. и ръчен багаж до 10 кг.
  • 4 нощувки със закуски в хотел Clarion Congress 4*
  • Трансфери летище – хотел – летище
  • Полудневна обзорна пешеходна обиколка на Прага с местен професионален екскурзовод на български език
  • Медицинска застраховка с покритие 5 000 евро на човек на ЗК „Уника”
  • Екскурзоводско обслужване на български език
  • Слушалки по време на екскурзионната програма в Прага

Цената не включва:
  • Новогодишна вечеря в балната зала на хотел Clarion Congress 4* - заплаща се задължително. Цена 148 лв на възрастен и 74 лв за дете до 9.99 год. Вечерята е на бюфет от 19:30 до 00:00 ч., с вкл. 2 чаши шампанско, неограничена консумация на безалкохолни напитки, бира, вино и топли напитки. Ресторантът е отворен до 01:00 ч., но след полунощ гостите заплащат допълнително консумацията.
  • Допълнителни екскурзии - по желание, заявяват се и се заплащат предварително от България
  • Доплащане за медицинска застраховка за лица над 65 г. - 8 лева
  • Входни такси за забележителности, разходи за градски транспорт, лични разходи

Допълнителни екскурзии:
  • Полудневна екскурзия до Кутна Хора с местен екскурзовод на български език - провежда се при минимум 20 записани и се заплаща в България. Цена - 82 лв. Входната такса се заплаща отделно 7.5 евро
  • Целодневна екскурзия до Карлови Вари с местен екскурзовод на български език - провежда при минимум 20 записани и се заплаща в България. Цена - 131 лева.
  • Целодневна екскурзия до Дрезден с местен екскурзовод на български език - провежда при минимум 20 записани и се заплаща в България.. Цена - 141 лева. /не включва музейни такси по желние/.
  • Вечеря-спектакъл в средновековна кръчма с 5 ястия и неограничени напитки в центъра на града от 19.30 ч. до 22.30 часа. Цена - 118 лева/ възрастен, 98 лева/ деца до 11.99 г.
  • Вечеря-круиз по р. Вълтава с продължителност около 3 часа с вечеря на блок маса, аперитив и музика на живо. Цена - 84 лева/ възрастен, 55 лева/ дете до 11.99 г.

ВАЖНО:
  • Хотелът изисква на място от клиентите депозит от 100 евро, който се освобождава при отпътуване.

Условия за плащане:
  • Записването се извършва срещу внесен депозит в размер на 50% от стойността на пакета и сключен договор за организирано пътуване.
  • Заплащането на остатъка от изцяло дължимата сума се извършва не по-късно от 30 дни преди обявената начална дата на отпътуване.

Такса прекратяване:
  • ако прекратяването е до 60 дни преди датата на отпътуване, Потребителят не дължи такса прекратяване (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети);
  • ако прекратяването е от 59 до 30 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 30% от цената на организираното пътуване в лева;
  • ако прекратяването е от 29 до 20 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 50% от цената на организираното пътуване в лева;
  • ако прекратяването е от 19 до 10 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 80% от цената на организираното пътуване в лева;
  • ако прекратяването е под 10 преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 100% от цената на организираното пътуване в лева;

Минимален брой записани за осъществяване на екскурзията:
  • Цената е валидна при минимум 30 туриста;
  • Срок за уведомяване за ненабран брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване;
  • В случай че минималният брой записани за осъществяване на екскурзията не е достигнат, туроператорът може да анулира пътуването като възстанови на пътуващия изцяло всички плащания, направени за туристическия пакет, без да дължи допълнително обезщетение.

Необходими документи:
  • Лична карта
  • За деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от единия или двамата родители!
  • Пътуването е безвизово и без медицински изисквания за имунизации!

Детайли на полетите:
  • 29.12.2018 - София 12.50 ч. - Прага 13.45 ч. - FB 301
  • 02.01.2019 - Прага 14.30 ч. - София 17.20 ч. - FB 302

Информация за превозвача:
  • авиокомпания Bulgaria Air ,
  • седалище и адрес: София, бул.Брюксел №1, Летище София ,
  • номер на лиценз: BG 2407 – 12

Допълнителна информация:
  • При промяна на летищните такси от Авиокомпанията, същите подлежат на доплащане
  • Задължително се заплаща: Новогодишна вечеря!
  • Хотелът изисква на място от клиентите депозит от 100 евро, който се освобождава при отпътуване.
  • Допълнителните екскурзии се заявяват и заплащат от България
  • Допълнителните екскурзии се осъществяват при минимум 20 туристи
  • Входните такси за посещаваните обекти се заплащат на място и стойностите са с информативен характер
  • Туроператорът не носи отговорност при промяна на работното време и цената на входните такси и билетите на туристическите обекти
  • Туроператорът си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата
  • Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност.
  • Туроператорът предлага на туристите да сключат застраховка „Отмяна на пътуване“, която покрива разходите за прекратяване на договора за туристически пакет от страна на пътуващия. Сключва се до 3 работни дни от датата на подписване на договора за организирано пътуване, при условие, че е извършено първо плащане по договора. Стойността на застраховка "Отмяна на пътуване" зависи от цената на закупения пакет, възрастта на туриста и срока за анулация.
  • Здравни изисквания: няма специални здравни изисквания.
  • Застраховките Помощ при пътуване в чужбина и Отмяна на пътуване се сключват със ЗАД „Армеец“, ЗД „Евроинс АД” или „Мондиал асистънс“.
  • Туроператорът има сключена задължителна застраховка “Отговорност на туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 03700100001349 до 14.02.2019 на "ЗД ЕВРОИНС", гр.София, бул. "Христофор Колумб" 43

Изберете хотел по програмата
Прага
1030 лв.
Етикети: