Почивки в Малта

Почивка в Малта със самолет - 7 нощувки
от 456.78 лв.

Вашата оценка
Маршрут:
София - Малта - София

Продължителност:
8 дни / 7 нощувки

Транспорт:  Самолет

Дати на отпътуване:
30.09.2017 г., 07.10.2017 г., 07.10.2017 г., 14.10.2017 г., 21.10.2017 г.


Програма
Малта – Островна държава под северноафриканското слънце - едно от предимствата на тази прекрасна страна е нейният климат. Малта е най-слънчевата страна в Европа, с повече от 3000 часа слънчево греене през годината.

Република Малта е островна държава, разположена върху архипелаг в центъра на Средиземно море южно от Италия, източно от Тунис и северно от Либия. Първи финикийците откриват стратегическото значение на архипелага при своята колонизация на западното Средиземноморие. След тях идват Рим, Византия, Арабският халифат, Арагон, норманите, Малтийският орден, Франция и Великобритания, като всички са търсели добри пристанища за контрол върху Средиземно море. 
Въпреки че географски островите са част от Африка и лежат върху африканската континентална плоча, културно и исторически те са част от Европа. През 2004 г. страната става член на Европейския съюз. И по население, и по площ, Малта е най-малката страна-член на ЕС. Малтийският език е единственият семитски език, официален за европейска държава. 
Мистичният ореол около Малтийския орден и топлият средиземноморски климат правят Малта привлекателна туристическа цел за много европейци целогодишно. Около 24,2% от БВП на страната е от туризъм. 

ПОЛЕТНО РАЗПИСАНИЕ: 
Излита от Час Каца в Час
София 13:12 Малта 14:15
Малта 14:50 София 17:40
 • разписанието може да претърпи промени за конкретните дати - срок за препотвърждение 24ч. преди полета
 • Часовете на полетите са в местни времена. Между България и Малта има 1 час разлика.
Цените са в лева, на човек в двойна стая и включват:
 • 7 нощувки на съответната база изхранване в хотел по избор;
 • трансфер летище - хотел - летище;
 • Медицинска застраховка "Помощ при пътуване" с покритие 5 000 евро.

Цените не включват:
 • Самолетен билет София - Малта - София, цена от 250 лева /подлежи на препотвърждение при резервация/ с редовен полет на Уиз Еър
 • Регистриран багаж до 23кг – 200 лева в двете посоки;
 • Регистриран багаж до 32кг. - 230 лева в двете посоки;
 • Голям салонен багаж - 76 лева

Условия за записване:
 • Депозит в размер на 50% от стойността на пакета;
 • Пълно плащане на резервацията 30 дни преди датата на заминаване;
 • Копие от лична карта с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане в България.

Допълнителна информация:
 • Минимален брой участници за осъществяване на пътуването: НЯМА
 • Цената за деца е валидна, когато са настанени в едно помещение с двама възрастни
 • Всички цени се заплащат в лева по курса на БНБ за деня. Плащането може да се извърши в брой, по банков път или с карта. Върху цените не се начислява ДДС.

ЕКСКУРЗИИ
Ще научите всичко за историята на Малта, традициите и обичаите на хората тук. Ще посетите най-красивите места, които непременно трябва да се посетят.

ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ ПРИ ПРОВЕЖДАНЕТО НА ЕКСКУРЗИИТЕ
1.Място на тръгване – улицата или алеята пред входа на хотела, в който сте отседнали
2.Бъдете точни – автобусите не чакат повече от 3 минути.
3.Напускайки групата по време на екскурзията непременно се информирайте къде и в колко часа е срещата ви с екскурзовода. При закъснение повече от 5 минути автобусът тръгва и всички закъснели се прибират обратно за своя сметка.

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ:

ВАЛЕТА – “града на рицарите”(4 часа) - ПОНЕДЕЛНИК
 • 86 лв. / Деца 4 - 12 г. – 40 лв. / Деца до 4 г. – безплатно

Екскурзия до столицата на Малта – Валета. Автобусът ще Ви остави пред крепостните врати,откъдето започва разходката по старинните улици до градините Баракка, откъдето се открива великолепен изглед към Големия залив. В хода на екскурзията Вие ще посетите катедралата Св. Йоан Кръстител - храм, който е една от световните съкровищниците, и в който ще видите и две от картините на великия италиански художник Каравджио. Ще спрете и пред двореца на Великите Магистри, в който сега заседава парламента и се помещава канцеларията на Президента на Малта.В края на екскурзията ще ви бъде показан филмът « Историческият път на Малта» разказващ за най-значимите събития от историята на острова.

МДИНА – “ града на мълчанието “ (4 часа) – ВТОРНИК
 • 60 лв. / Деца 4 - 12 г. – 33 лв./ Деца до 4 г. – безплатно
Мдина – това е древната столица на Малта. Екскурзията започва с разглеждане на крепосните стени и кули построени още през IX век. Панорамата, която се открива към цяла Малта е наистина великолепна.
Разхождайки се из града ще посетите катедралата ще разгледате красивите къщи построени преди повече от 4 века.
Следващото място, което ще посетите са красивите скали Дингли и ботаническата градина при президентския дворец Сан Антон.

ТРИТЕ ГРАДА - Малтийския юг (4 часа) - СРЯДА
 • 67 лв. / Деца 4 - 12 г. – 35 лв./ Деца до 4 г. – безплатно
Посещение на трите древни града Сенглеа, Коспикуа, Виториоса. Тези древни градове са били многократно арена на дълги обсади и жестоки битки. Това е мястото където през 1565 а година Османската империя претърпява поражение, от което започва и упадъка и. Във Виториоса са запазени много старинни здания, които напомнят за славните рицарски времена. И от трите града ще може да се насладите на великолепния изглед към Големия Залив – морската врата на Малта.

ОСТРОВ ГОЗО (8 часа с обяд) – ЧЕТВЪРТЪК , СЪБОТА
 • 137 лв. / Деца 4 - 12 г. – 86 лв. / Деца до 4 г. – безплатно
Гозо е вторият по големина остров от Малтийския архипелаг. Той се отличава с изобилието от зеленина и необичайните си тишина и спокойствие.
До острова се пътува с голям и съвременен ферибот.
С името на острова се свързва легендата за прекрасната нимфа Калипсо - дъщеря на бог Атлас.
Ще посетите местността Dwejra, където ще се запознаете с природни забележителности, Вътрешното море и скалата Фунгус. Очаква Ви вкусен обяд в ресторанта намиращ се в старинната крепост “ Цитаделата “ в центъра на столицата на Гозо – Виктория.
След обяда екскурзията продължава с разглеждането на уникалната църква Ta Pinu и чудотворната икона на мадоната от Ta Pinu и завършва в живописните и красиви заливи Шленди или Марсафорн. През време на екскурзията може да си купите сувенири направени от жителите на Гозо, които се славят като изкусни майстори на народните занаяти.

HERA VALLETTA - пътешествие с яхта около Малта (8 часа с включени закуска, обяд )
 • 134 лв. / Деца – 69 лв./ Деца до 6 г. – безплатно
Предоставя Ви се прекрасна възможност да погледнете към малтийските брегове откъм морето и да се изкъпете в едно от най-красивите места – Синята лагуна на остров Комино. Подробна информация за този круиз ще намерите в отделна брошура.

СИЦИЛИЯ – еднодневна екскурзия до Сицилия
(гр.Поцало- вулкана Етна - гр.Таормина)
ПОНЕДЕЛНИК, СРЯДА, ПЕТЪК, НЕДЕЛЯ(на англ. език)
(Тази екскурзия няма да се проведе на 07/06/17, вместо това ще има екскурзия на 08/06/17)
От 01/05/2017 До 30/09/17
Възрастни – на и над 14 г. 319 лв.
Деца 04 – 13 вкл. години 245 лв.
Деца до 3 вкл. години 26 лв.
Семейства от 2 възрастни с деца от 04 г. до 13 г. вкл.: - първото и второто дете плащат 74 лв.

Тръгване от Малта в 06.30 часа. Пътуването е с високоскоростен ферибот и продължава 90 минути. Пристигане в пристанището в Поцало. Автобусите, с които се провеждат екскурзиите са комфортни и оборудвани с климатик. Екскурзовод може да изберете измежду говорещи: руски, английски, френски, немски или испански. От Поцало екскурзията преминава последователно по втория и третия по височина мостове в Европа, и ще ви отведе до подножието на единствения активно действащ вулкан на нашия континент – Етна. Следва изкачване до кратера Силвестър, където ще имате свободно време за обяд (не е включен в цената на екскурзията)и закупуване на сувенири. Посещение на известния курортен град Таормина – свободно време за разглеждане на града. Връщане от Таормина в Поцало, съпроводено с разказите на екскурзовода.

Забележки:
 • Гарант на туроператора по смисъла на чл. 42 от Закона за туризма е застрахователна компания ЗАД "Армеец" АД, застрахователна полица № 1610013150000581754 от 04.01.2017г.
 • Туроператорът предоставя възможността на клиента да сключи застраховка „Отмяна на пътуване“, застраховка за разходите за съдействие, включително при репатриране, както и за случаите на злополука, болест или смърт със ЗАД "Армеец" АД до 5 дни след сключване на договор.
 • Туроператорът си запазва правото на промяна в последователността на изпълнение на програмата и допълнителните екскурзии.
Изберете хотел по програмата
Буджиба
456.78 лв.
Сейнт Пол Бей
578.2 лв.
Сейнт Джулианс
626.77 лв.
Сейнт Джулианс
707.72 лв.
Мелиеха
764.38 лв.
Сейнт Джулианс
1112.46 лв.
Сейнт Джулианс
1290.54 лв.
Сейнт Джулианс
1371.49 лв.
Сейнт Джулианс
1662.9 лв.