Почивки в Малта

Почивка в Малта със самолет - 7 нощувки
от 456.78 лв.

Вашата оценка
Маршрут:
София - Малта - София

Продължителност:
8 дни / 7 нощувки

Транспорт:  Самолет

Дати на отпътуване:


Програма
Малта – Островна държава под северноафриканското слънце - едно от предимствата на тази прекрасна страна е нейният климат. Малта е най-слънчевата страна в Европа, с повече от 3000 часа слънчево греене през годината.

Република Малта е островна държава, разположена върху архипелаг в центъра на Средиземно море южно от Италия, източно от Тунис и северно от Либия. Първи финикийците откриват стратегическото значение на архипелага при своята колонизация на западното Средиземноморие. След тях идват Рим, Византия, Арабският халифат, Арагон, норманите, Малтийският орден, Франция и Великобритания, като всички са търсели добри пристанища за контрол върху Средиземно море. 
Въпреки че географски островите са част от Африка и лежат върху африканската континентална плоча, културно и исторически те са част от Европа. През 2004 г. страната става член на Европейския съюз. И по население, и по площ, Малта е най-малката страна-член на ЕС. Малтийският език е единственият семитски език, официален за европейска държава. 
Мистичният ореол около Малтийския орден и топлият средиземноморски климат правят Малта привлекателна туристическа цел за много европейци целогодишно. Около 24,2% от БВП на страната е от туризъм. 

ПОЛЕТНО РАЗПИСАНИЕ: 
Излита от Час Каца в Час
София 13:12 Малта 14:15
Малта 14:50 София 17:40
 • разписанието може да претърпи промени за конкретните дати - срок за препотвърждение 24ч. преди полета
 • Часовете на полетите са в местни времена. Между България и Малта има 1 час разлика.
Цените са в лева, на човек в двойна стая и включват:
 • 7 нощувки на съответната база изхранване в хотел по избор;
 • трансфер летище - хотел - летище;
 • Медицинска застраховка "Помощ при пътуване" с покритие 5 000 евро.

Цените не включват:
 • Самолетен билет София - Малта - София, цена от 250 лева /подлежи на препотвърждение при резервация/ с редовен полет на Уиз Еър
 • Регистриран багаж до 23кг – 200 лева в двете посоки;
 • Регистриран багаж до 32кг. - 230 лева в двете посоки;
 • Голям салонен багаж - 76 лева

Условия за записване:
 • Депозит в размер на 50% от стойността на пакета;
 • Пълно плащане на резервацията 30 дни преди датата на заминаване;
 • Копие от лична карта с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане в България.

Допълнителна информация:
 • Минимален брой участници за осъществяване на пътуването: НЯМА
 • Цената за деца е валидна, когато са настанени в едно помещение с двама възрастни
 • Всички цени се заплащат в лева по курса на БНБ за деня. Плащането може да се извърши в брой, по банков път или с карта. Върху цените не се начислява ДДС.

ЕКСКУРЗИИ
Ще научите всичко за историята на Малта, традициите и обичаите на хората тук. Ще посетите най-красивите места, които непременно трябва да се посетят.

ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ ПРИ ПРОВЕЖДАНЕТО НА ЕКСКУРЗИИТЕ
1.Място на тръгване – улицата или алеята пред входа на хотела, в който сте отседнали
2.Бъдете точни – автобусите не чакат повече от 3 минути.
3.Напускайки групата по време на екскурзията непременно се информирайте къде и в колко часа е срещата ви с екскурзовода. При закъснение повече от 5 минути автобусът тръгва и всички закъснели се прибират обратно за своя сметка.

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ:

ВАЛЕТА – “града на рицарите”(4 часа) - ПОНЕДЕЛНИК
 • 86 лв. / Деца 4 - 12 г. – 40 лв. / Деца до 4 г. – безплатно

Екскурзия до столицата на Малта – Валета. Автобусът ще Ви остави пред крепостните врати,откъдето започва разходката по старинните улици до градините Баракка, откъдето се открива великолепен изглед към Големия залив. В хода на екскурзията Вие ще посетите катедралата Св. Йоан Кръстител - храм, който е една от световните съкровищниците, и в който ще видите и две от картините на великия италиански художник Каравджио. Ще спрете и пред двореца на Великите Магистри, в който сега заседава парламента и се помещава канцеларията на Президента на Малта.В края на екскурзията ще ви бъде показан филмът « Историческият път на Малта» разказващ за най-значимите събития от историята на острова.

МДИНА – “ града на мълчанието “ (4 часа) – ВТОРНИК
 • 60 лв. / Деца 4 - 12 г. – 33 лв./ Деца до 4 г. – безплатно
Мдина – това е древната столица на Малта. Екскурзията започва с разглеждане на крепосните стени и кули построени още през IX век. Панорамата, която се открива към цяла Малта е наистина великолепна.
Разхождайки се из града ще посетите катедралата ще разгледате красивите къщи построени преди повече от 4 века.
Следващото място, което ще посетите са красивите скали Дингли и ботаническата градина при президентския дворец Сан Антон.

ТРИТЕ ГРАДА - Малтийския юг (4 часа) - СРЯДА
 • 67 лв. / Деца 4 - 12 г. – 35 лв./ Деца до 4 г. – безплатно
Посещение на трите древни града Сенглеа, Коспикуа, Виториоса. Тези древни градове са били многократно арена на дълги обсади и жестоки битки. Това е мястото където през 1565 а година Османската империя претърпява поражение, от което започва и упадъка и. Във Виториоса са запазени много старинни здания, които напомнят за славните рицарски времена. И от трите града ще може да се насладите на великолепния изглед към Големия Залив – морската врата на Малта.

ОСТРОВ ГОЗО (8 часа с обяд) – ЧЕТВЪРТЪК , СЪБОТА
 • 137 лв. / Деца 4 - 12 г. – 86 лв. / Деца до 4 г. – безплатно
Гозо е вторият по големина остров от Малтийския архипелаг. Той се отличава с изобилието от зеленина и необичайните си тишина и спокойствие.
До острова се пътува с голям и съвременен ферибот.
С името на острова се свързва легендата за прекрасната нимфа Калипсо - дъщеря на бог Атлас.
Ще посетите местността Dwejra, където ще се запознаете с природни забележителности, Вътрешното море и скалата Фунгус. Очаква Ви вкусен обяд в ресторанта намиращ се в старинната крепост “ Цитаделата “ в центъра на столицата на Гозо – Виктория.
След обяда екскурзията продължава с разглеждането на уникалната църква Ta Pinu и чудотворната икона на мадоната от Ta Pinu и завършва в живописните и красиви заливи Шленди или Марсафорн. През време на екскурзията може да си купите сувенири направени от жителите на Гозо, които се славят като изкусни майстори на народните занаяти.

HERA VALLETTA - пътешествие с яхта около Малта (8 часа с включени закуска, обяд )
 • 134 лв. / Деца – 69 лв./ Деца до 6 г. – безплатно
Предоставя Ви се прекрасна възможност да погледнете към малтийските брегове откъм морето и да се изкъпете в едно от най-красивите места – Синята лагуна на остров Комино. Подробна информация за този круиз ще намерите в отделна брошура.

СИЦИЛИЯ – еднодневна екскурзия до Сицилия
(гр.Поцало- вулкана Етна - гр.Таормина)
ПОНЕДЕЛНИК, СРЯДА, ПЕТЪК, НЕДЕЛЯ(на англ. език)
(Тази екскурзия няма да се проведе на 07/06/17, вместо това ще има екскурзия на 08/06/17)
От 01/05/2017 До 30/09/17
Възрастни – на и над 14 г. 319 лв.
Деца 04 – 13 вкл. години 245 лв.
Деца до 3 вкл. години 26 лв.
Семейства от 2 възрастни с деца от 04 г. до 13 г. вкл.: - първото и второто дете плащат 74 лв.

Тръгване от Малта в 06.30 часа. Пътуването е с високоскоростен ферибот и продължава 90 минути. Пристигане в пристанището в Поцало. Автобусите, с които се провеждат екскурзиите са комфортни и оборудвани с климатик. Екскурзовод може да изберете измежду говорещи: руски, английски, френски, немски или испански. От Поцало екскурзията преминава последователно по втория и третия по височина мостове в Европа, и ще ви отведе до подножието на единствения активно действащ вулкан на нашия континент – Етна. Следва изкачване до кратера Силвестър, където ще имате свободно време за обяд (не е включен в цената на екскурзията)и закупуване на сувенири. Посещение на известния курортен град Таормина – свободно време за разглеждане на града. Връщане от Таормина в Поцало, съпроводено с разказите на екскурзовода.

Забележки:
 • Гарант на туроператора по смисъла на чл. 42 от Закона за туризма е застрахователна компания ЗАД "Армеец" АД, застрахователна полица № 1610013150000581754 от 04.01.2017г.
 • Туроператорът предоставя възможността на клиента да сключи застраховка „Отмяна на пътуване“, застраховка за разходите за съдействие, включително при репатриране, както и за случаите на злополука, болест или смърт със ЗАД "Армеец" АД до 5 дни след сключване на договор.
 • Туроператорът си запазва правото на промяна в последователността на изпълнение на програмата и допълнителните екскурзии.
Изберете хотел по програмата
Сейнт Пол Бей
0
Сейнт Джулианс
0
Сейнт Джулианс
0
Мелиеха
0
Сейнт Джулианс
0
Сейнт Джулианс
0
Сейнт Джулианс
0
Сейнт Джулианс
0