Белек

Белек 7 нощ. с автобус - ранни записвания
от 416 лв.

Вашата оценка
Маршрут:
София-Белек-София

Продължителност:
10 дни / 7 нощувки

Транспорт:  Автобус

Програма
ПРЕДВАРИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ ПРЕДИ СКЛЮЧВАНЕ НА ДОГОВОР ЗА ТУРИСТИЧЕСКИ ПАКЕТ ПО СМИСЪЛА НА ЧЛ.82, ал.1 т.1-9 ОТ ЗАКОНА ЗА ТУРИЗМА
БЕЛЕК 7 НОЩУВКИ С АВТОБУС – РАННИ ЗАПИСВАНИЯ 2021

ТУРОПЕРАТОР: “АЛБЕНА ХОЛИДЕЙЗ” ЕООД, ЕИК 131372843, със седалище и адрес на управление: Реп. България, гр. София, ул. “Доспат” № 15, с удостоверение за извършване на туроператорска дейност № РКК – 01 – 05886/12.06.2007г., Дан. No BG 131372843, представлявано от Албена Алексиева – управител.

ТУРОПЕРАТОРЪТ има сключен застрахователен договор по чл.97,ал.1 от Закона за туризма със Застрахователно дружество ЗК „ЛЕВ ИНС“ АД - София, бул. Цар Борис III 136 В, тел. 02/9150892, 080015333, ЕИК121130788, с номер на полица 13062010010467/15.05.2020 със застрахователна сума 50 000 лв.

ОСНОВНИ ХАРАКЕРТИСТИКИ НА ТУРИСТИЧЕСКИЯ ПАКЕТ:
1. ДЕСТИНАЦИЯ: БЕЛЕК

ПРОГРАМА:
 • 1-ви ден:
Отпътуване в 09.30 ч. от София по маршрут София-ГКПП "Капитан Андреево" – Истанбул – Анталия - Белек.
 • 2-ри ден:
Пристигане сутринта в Белек. Настаняване в избрания хотел след 14 ч. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
 • 3-8 ден:
Свободно време или допълнителни екскурзии по желание. Нощувка.
 • 9-ти ден:
Закуска. Освобождаване на стаите в хотела до 12.00ч. (багажът може да се остави в стая за съхранение до рецепция). Отпътуване за България след 15.00ч. поетапно от различните хотели по маршрут Белек - Анталия – Истанбул – ГКПП "Капитан Андреево" и пристигане в града на отпътуване на следващия 10-ти ден.

2. НАСТАНЯВАНЕ. БРОЙ ВКЛЮЧЕНИ НОЩУВКИ: 7

3. ПРЕВОЗ: АВТОБУС

КАТЕГОРИЯ НА СРЕДСТВАТА ЗА ПРЕВОЗ: 3*/4*

ПРЕВОЗВАЧ:
АЛБЕНА ХОЛИДЕЙЗ ЕООД - Лиценз за международен транспорт на пътници - EU1064
Адрес: София 1606, ул. Доспат 15

ГРАДОВЕ НА ОТПЪТУВАНЕ:
Тръгването се осъществява от: София (автогара Сердика пред централна жп гара), Ихтиман (Мотел Ихтиман), Пазарджик (бензиностанция ШЕЛ Пазарджик на автомагистрала Тракия), Пловдив (бензиностанция ОМВ Санкт Петербург), Димитровград (бензиностанция ГАЗПРОМ на изхода на Димитровград в посока Хасково), Харманли (бензиностанция ЛУКОЙЛ град Харманли) и Свиленград (на разклона за града на автомагистрала Марица).

ЗАБЕЛЕЖКИ:
 • Час на отпътуване в ден Петък -09.30ч. от София, час на отпътуване на връщане в ден събота след 15.00ч. от хотелите в Белек.
 • Пътуването е на трансферен принцип и се оставят и събират туристи от различни курорти и хотели!

4. МЕСТОПОЛОЖЕНИЕ: БЕЛЕК/ ТУРЦИЯ
ТУРИСТИЧЕСКА КАТЕГОРИЯ НА МЕСТАТА ЗА НАСТАНЯВАНЕ съгласно правилата на Р Турция: СПОРЕД КОНКРЕТНИЯ ХОТЕЛ – ОТ 2* ДО 5*

5. ПРЕДВИДЕНИ ХРАНЕНИЯ: 7 ХРАНОДНИ СПОРЕД СЪОТВЕТНАТА БАЗА НА ИЗХРАНВАНЕ НА КОНКРЕТНИЯ ХОТЕЛ

6. ПАКЕТНИТЕ ЦЕНИ ВКЛЮЧВАТ:
 • Транспорт със собствен лицензиран автобус за международен превоз по съответния маршрут
 • 7 нощувки в хотел по избор на съответната база на хранене.
 • медицинска застраховка на ЗК ЛЕВ ИНС с покритие 4000 евро с включен Асистънс в чужбина
 • представител на Албена Холидейз по време на пътуването
 • обслужване на място от представител на местната фирма-партньор с български език
 • всички пътни, фериботни и магистрални такси

7. ПАКЕТНИТЕ ЦЕНИ НЕ ВКЛЮЧВАТ:
 • допълнителни екскурзии (заплащат се на място), които може да се провеждат в група и местният представител предоставя информация за приблизителния брой на групата.
 • лични разходи
 • Застраховка „Отмяна на пътуване“ на ЗК ЛЕВ ИНС (по желание) – доплащането за застраховката се определя на база стойността на туристическата услуга и срока на застраховката, съгласно условията и тарифите на ЗК ЛЕВ ИНС. Застраховката се сключва максимум до 5 дни след дата на сключване на договора за организирано туристическо пътуване, при условие, че до началната дата на пътуването остават не по-малко от 10 дни.

8. ДОПЛАЩАНИЯ:
 • Гарантирани места в АВТОБУСА от 2 до 4 ред се доплащат - 30 лева - по желание
 • Гарантирани места в АВТОБУСА ПРЕД И ЗАД ВТОРА ВРАТА НА АВТОБУСА - 30 лева - по желание
 • Медицинска застраховка за лица от 70 до 85 години - задължително доплащане 15 лв.

9. УСЛОВИЯ ЗА ПЛАЩАНЕ:
 • Цените са валидни при записване и авансово плащане в размер на 50 лева на възрастен в срок от 2 дни от сключване на договора (само за периода до 28.02.2021).
 • Доплащане до пълния размер на пакета, най-късно 30 дни преди заминаване.

10. ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО ЛИЦА С ОГРАНИЧЕНА ПОДВИЖНОСТ:
 • Пътуването като цяло е подходящо за лица с ограничена подвижност: Да / Не
 • Предоставена информация във връзка с поискана от страна на Потребителя точна информация дали пътуването или ваканцията са подходящи с оглед на потребностите на пътуващия: Да / Не

11. МИНИМАЛЕН БРОЙ УЧАСТНИЦИ ЗА ПРОВЕЖДАНЕТО ЗА ОСЪЩЕСТВЯВАНЕ НА ПЪТУВАНЕТО: 30 ТУРИСТА.
КРАЕН СРОК ЗА УВЕДОМЯВАНЕ НА ПОТРЕБИТЕЛЯ ПРИ НЕДОСТАТЪЧНО ТУРИСТИ:
а) 20 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет – в случай на пътувания с продължителност, по-голяма от 6 дни;
б) 7 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет – в случай на пътувания с продължителност от два до 6 дни;
в) 48 часа преди започването на изпълнението на туристическия пакет – в случай на пътувания с продължителност, по-малка от два дни

12. ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПАСПОРТНИТЕ И ВИЗОВИ ИЗИСКВАНИЯ. НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
 • Трите имена на латиница по международен паспорт, ЕГН на пътуващите
 • Гражданите на Република България, притежаващи международни паспорти с валидност минимум 6 месеца след датата на отпътуване от Турция, могат да влизат, пребивават, преминават транзит и напускат територията на Република Турция без визи за срок до 90 (деветдесет) дни в рамките на 6 (шест) месеца, считано от датата на първото им влизане, през всички гранично-контролни пропускателни пунктове открити за международни пътнически превози.
 • Деца ненавършили 18г., които пътуват без родителите си или само с 1 (един) от тях, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да носят Нотариално заверено ПЪЛНОМОЩНО (ОРИГИНАЛ И КСЕРОКОПИЕ) от родителя/те, който не пътува.
 • Ако децата са с различни фамилни имена от някой от двамата родители, задължително представят АКТ ЗА РАЖДАНЕ (ОРИГИНАЛ И КСЕРОКОПИЕ) на съответните български гранични власти.
 • В случаите, когато един от родителите е починал, се представя документ за смърт (Оригинал и фотокопие) на граничните власти.
 • Не съществува необходимост от специални ваксинации при влизане в Република Турция.
 • ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ: Не са налице специфични здравни изисквания за ваксинации и профилактика при влизане в Република Турция.

13. УСЛОВИЯ ЗА ОТКАЗ ОТ РЕЗЕРВАЦИЯ. ДЪЛЖИМИ ТАКСИ И НЕУСТОЙКИ:
 • ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прекрати договора за туристически пакет по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет. В този случай ПОТРЕБИТЕЛЯТ следва да отправи надлежно писмено уведомление до ТУРОПЕРАТОРА.
 • ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да се откаже от пътуването без санкция в срок от 2 (два) от сключване на договора, при условие, че резервацията е направена 60 или повече дни преди датата на пътуването и този срок изтича не по-късно от 60 дни преди датата на пътуването.
 • При пътуване в страната или чужбина при направена резервация с включени отстъпки за “Ранно записване”, резервация от категория "Специални и Промоционални Оферти", "Оферти за Великденски, Коледни, Новогодишни и Национални празници", "Оферти с чартърен полет" и прекратяване на договора от страна на ПОТРЕБИТЕЛЯ след изтичане на срока по т.17.2, същият дължи неустойка в размер на 95% от платената по договора сума, и съгласно условията на конкретния хотел.
 • При пътуване в страната или чужбина при направена резервация по стандартни цени, без включени отстъпки за “Ранно записване” или други промоционални и специални оферти, при прекратяване на договора след посочения по-горе 2-дневен срок, ПОТРЕБИТЕЛЯТ дължи следните такси и неустойки:
1. При пътуване/почивка в чужбина:
а) до 60 дни преди датата на пътуването - без неустойки, в размер на административна такса 100 лева на възрастен, с изключение на програмите, включващи самолетен, влаков, корабен и др. превози, за които важат условията за анулация на съответния превозвач, издател на билета.
б) от 59 до 30 дни преди датата на пътуването – в размера на депозита, но не по-малко от 30% от общата стойност на пътуването
в) от 29 до 21 дни преди датата на пътуването - 50% от общата стойност на пътуването
г) от 20 до 15 дни преди датата на пътуването – 80 % от общата стойност на пътуването
д) по-малко от 14 дни преди датата на пътуването - 100% от общата стойност на пътуването
2. При пътуване/почивка в България:
а) до 30 дни преди датата на пътуването - без неустойки, в размер на административна такса 100 лева на възрастен
б) от 29 до 21 дни преди датата на пътуването – в размера на депозита, но не по-малко от 30% от общата стойност на пътуването
в) от 20 до 15 дни преди датата на пътуването - 50% от общата стойност на пътуването
г) по-малко от 14 дни преди датата на пътуването - 100% от общата стойност на пътуването
 • При анулация на пътуването поради болест, или други лични причини, свързани с ПОТРЕБИТЕЛЯ, той губи платените на ТУРОПЕРАТОРА суми в съответствие със сроковете на анулация и размерите по т.17.4, респективно дължи заплащането на тези суми, в случай че не ги е платил преди това.
 • ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прекрати договора преди започване на изпълнението на туристическия пакет, без да заплаща никаква такса за прекратяване в случай на непреодолими и извънредни обстоятелства, настъпили или случващи се в мястото на дестинацията или в непосредствена близост до него, които засягат значително изпълнението за туристическия пакет, в който случай има право на пълно възстановяване на всички направени плащания за туристическия пакет, но няма право на допълнително обезщетение. Това право ПОТРЕБИТЕЛЯТ може да реализира, ако официалния удостоверителен орган на съответната държава декларира със съответния официален документ наличието на непреодолимите и извънредни обстоятелства.
 • В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати своята почивка/екскурзия/ през времетраенето й по свое желание, всички допълнителни разходи, вкючително и транспортните са за негова сметка. В този случай не може да има претенции за връщане на стойността на заявените и непотребени услуги към ТУРОПЕРАТОРА.
 • ТУРОПЕРАТОРЪТ има право да прекрати договора за туристически пакет като върне всички реално заплатени суми на ПОТРЕБИТЕЛЯ, без да дължи допълнително обезщетение, когато е възпрепятстван да изпълни договора, поради непреодолими и извънредни обстоятелства и е уведомил ПОТРЕБИТЕЛЯ за прекратяването на договора без необосновано забавяне преди започване на изпълнението на туристическия пакет.

14. ЗАСТРАХОВКИ:
 • Застраховка „Отмяна на пътуване“ на ЗК ЛЕВ ИНС (по желание – Препоръчваме!!!) – доплащането за застраховката се определя на база стойността на туристическата услуга и срока на застраховката, съгласно условията и тарифите на съответния застраховател. Застраховката се сключва до 5 календарни дни след дата на сключване на договора за организирано туристическо пътуване чрез Туроператор Албена Холидейз ЕООД като посредник на ЗК ЛЕВ ИНС, при условие, че до началната дата на пътуването остават не по-малко от 10 дни.
 • Задължителна застраховка на ПОТРЕБИТЕЛЯ ”Медицински разходи при болест и злополука” за пътуванията извън страната, когато тя е включена в пакетната цена, по стандартните условия на ЗК ЛЕВ ИНС с включен Asistance с покритие 4000 евро, се сключва чрез Туроператорът, който предоставя на ПОТРЕБИТЕЛЯ оригинал или копие на застрахователната полица по застраховката преди началото на пътуването. Застраховката може да не се сключи, когато ПОТРЕБИТЕЛЯТ представи пред ТУРОПЕРАТОРА валидна полица за сключена дългосрочна застраховка "медицински разходи при болест и злополука на туриста", чийто период на валидност обхваща и периода на договора за конкретното пътуване. (чл. 72, ал.2 ЗТ).
 • Всеки турист има право да доплати за по голямо покритие на мед. застраховка, ако предоставената му застраховка със съответния лимит не му е достатъчна.

15. УСЛОВИЯ ЗА НАСТАНЯВАНЕ И ПЪТУВАНЕ:
 • Стаите от типа PROMO и ECONOMY са с по-ниска цена с оглед по-малък размер, разположение, обзавеждане и др. обстоятелства, различаващи ги като категория и качество от стаи STANDARТ и при резервация на такъв тип помещение от страна на ПОТРЕБИТЕЛЯ претенции и оплаквания на място за размера и комфорта на стаята не се приемат!
 • При настаняването в тройни стаи ил двойна с допълнително легло (TRPL; DBL + ex. bed), третото легло е допълнително - тип разтегателно и Туроператора няма как да влияе върху отделните хотели за избора им на допълнителни типове легла и да гарантира вида и комфорта им!
 • При настаняване на 2 възрастни с 1 или 2 деца, третото и четвъртото легло винаги са допълнителни - тип разтегателни. Децата ползват намаления, само ако са настанени в стая с двама пълноплащащи възрастни, според политиката на всеки отделен хотел.
 • Стаи с изглед към морето, се гарантират само след предварително направена резервация и е възможно само в хотелите, в които има обявено доплащане за такъв тип стая.
 • Настаняването в хотелите обикновено е след 14.00 часа, а освобождаването на стаите е до 12.00 часа в деня на отпътуване за България, но има и хотели с различна политика (настаняване след 15:00 и освобождаване до 10:00ч. например), като водеща е политиката на всеки отделен хотел.
 • В деня на пристигане преди 14.00 ч. и в деня на напускане след 12.00 ч., всички услуги в хотелите се ползват срещу заплащане, включително храни и напитки.
 • Броя на храненията в хотелите съответства на броя резервирани нощувки. При резервация за 7 нощувки се ползват 7 закуски, 7 вечери или същия брой обяди и междинни хранения ако хотела е на all inclusive.
 • Точният час на отпътуване от България, номер на автобуса и телефон на представителя на туроператора се съобщават 2 (ДВА) ДНИ ПРЕДИ ОТПЪТУВАНЕ.
 • Туроператора не носи отговорност за загубен, откраднат или забравен багаж по време на пътуването или престоя в съответния хотел.
Изберете хотел по програмата