Виена

Великолепните градове на Австрия
от 525 лв.

Вашата оценка
Маршрут:
Грац, Залцбург, Линц , Мелк, Виена

Продължителност:
6 дни / 4 нощувки

Транспорт:  Автобус

Дати на отпътуване:
10.06.2020 г., 19.09.2020 г.


Програма
ВЕЛИКОЛЕПНИТЕ ГРАДОВЕ НА AВСТРИЯ
Маршрут на пътуването: Грац, Залцбург, Линц, Мелк, Виена
Продължителност: 6 дни/5 нощувки
Включен пансион: 5 закуски
Екскурзия с 1 нощен преход
Дати на отпътуване: 06.05.2020; 10.06.2020; 19.09.2020

Възможност за отпътуване от района на Бургас, Сливен, Стара Загора, Пловдив и Пазарджик. Необходима е предварителна заявка, потвърждава се при желаещи 15 души. Услугата е с допълнително заплащане: от Бургас 55 лева; от Сливен – 45 лева; от Стара Загора – 35 лева; от Пловдив – 30 лева, от Пазарджик - 25 лева. Посочените цени са за двупосочен трансфер.

1 ДЕН /СОФИЯ - ЗАГРЕБ/
Отпътуване от София от паркинга пред стадион Васил Левски в 06:30ч. Пътуване с кратки почивки през Сърбия и Хърватия. В късния следобяд пристигане в Загреб. Вечерна пешеходна разходка в хърватската столица: Катедралата, площад Бан Йосип Йелачич, улица Илица, Горни Град. Настаняване в хотел в / в района на Загреб. Нощувка.

2 ДЕН /ЗАГРЕБ - ГРАЦ – ЗАЛЦБУРГ/
Закуска. Отпътуване за Австрия. Пристигане в Грац около обяд. Туристическа програма във вторият по големина град в Австрия: Старата част на града: Кметството, стария дворец Шлосберг с часовниковата кула – символ на града, Кметството, Ландхаус, Катедралата в готически стил, мавзолея на Фердинанд II, дворцовия комплекс Бург с атрактивните стълбища. Отпътуване за Залцбург. Пристигане в привечер. Настаняване в хотел в / в района на Залцбург. Нощувка.

3 ДЕН ЗАЛЦБУРГ
Закуска. Туристическа програма в Залцбург: Катедралата, къщата на Моцарт, площад Моцарт, Францисканската църква, Бенедиктинската църква, старата резиденция, дворецът Мирабел. Свободно време за посещение на родната къща на Моцарт или изкачване до крепостта Горен Залцбург от която се открива невероятна гледа към града. Връщане в хотела. Нощувка.

4 ДЕН /ЗАЛЦБУРГ – ЛИНЦ – МЕЛК - ВИЕНА/
Закуска. Отпътуване за Линц. Разглеждане на забележителностите на града: старата и новата Катедрала, Кметството, Църквата Св.Мартин, главния градски площад, Колоната на Св.Троица. Отпътуване за Мелк и посещение на Мелкското абатство. Отпътуване за Виена. Настаняване в хотел в района на Виена. Нощувка.

5 ДЕН ВИЕНА
Закуска. Туристическа програма във Виена (панорамно и пешеходно): Площад Мария Терезия, сградата на Парламента, Радхаус парк с Кметството, Университета, Пратера, Виенската опера, паметника на Гьоте, дворецът Хофбург, улица Грабен, Катедралата Св.Стефан. Свободно време за индивидуална разходка по търговските улици Мария Хилфер, Кертнер и Грабен. Връщане в хотела. Нощувка.

6 ДЕН / ВИЕНА – СОФИЯ /
Закуска. Посещение на двореца Шьонбрун. Обиколка на двореца и кралския двор. Отпътуване от Виена около обяд. Нощен преход през Унгария и Сърбия.

7 ДЕН СОФИЯ
Пристигане в София рано сутринта.
ПАКЕТНА ЦЕНА НА ЧОВЕК В ЛЕВА:
човек в двойна стая трето легло в стая единична стая дете до 12г. (в стая с 2ма възрастни)
535лв. 510 лв. 645 лв. 465 лв.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
- 1 нощувка, 1 закуска в хотел 3* в / в района на Загреб
- 2 нощувки, 2 закуски в хотел 2/3*в / в района на Залцбург
- 2 нощувки, 2 закуски в хотел 2/3* в / в района на Виена
- транспорт с туристически автобус 3*/минибар, климатик, DVD/
- водач от фирмата организатор
- екскурзоводски услуги
- групова медицинска застраховка с асистънс с покритие 5000 евро в ЗАД Армеец (за лица над 65г има доплащане)

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
- входни такси и билети за туристически обекти:
Залцбург: къщата на Моцарт – 11 евро, Горен Залцбург 13 евро
Виена: двореца Шьонбрун - Империал тур – 16 евро, слушалки по време на обиколката във Виена – 2,50 евро (задължително)
Мелк: Абатството – 14 евро
- доплащане към медицинската застраховка за хора от 65 до 70г. - 5 лева; от 71 до 75г. – 7 лева; от 76 до 85г. – 15 лева. Туристи над 85г. не могат да бъдат застраховани.
- доплащане за транспорт в двете посоки от Бургас - 55 лева; от Сливен – 45 лева; от Стара Загора – 35 лева; от Пловдив – 30 лева, от Пазарджик - 25 лева.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ ЗА ПЪТУВАНЕТО:
 • валидна лична карта или задграничен паспорт.
 • за дете под 18 години, пътуващо без единият или без двамата си родители е необходимо нотариално заверено родителско разрешение за пътуване в чужбина от непътуващия родител/непътуващите родители. Представя се на гранична полиция в оригинал и копие.
 • за дете под 18 години, пътуващо с родителите си, които носят различни фамилии е необходимо представяне на акт за раждане пред гранична полиция.

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:
 • депозит в размер на 100 лева на човек при записване
 • доплащане 20 дни преди датата на отпътуване.

ТАКСИ ПРИ ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ДОГОВОРА ОТ СТРАНА НА ПЪТУВАЩИЯ:
 • до 61 календарни дни преди датата на отпътуване – не се удържа такса
 • от 60 до 21 календарни дни преди датата на отпътуване – се удържа такса в размер на внесения депозит
 • от 20 до 15 календарни дни преди датата на отпътуване – таксата е в размер на 60% от общата цена на туристическия пакет
 • от 14 до 8 календарни дни преди датата на отпътуване – таксата е в размер на 80% от общата цена на туристическия пакет
 • от 7 календарни дни преди датата на отпътуване до деня на отпътуване – таксата е в размер на 100% от общата на туристическия пакет.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
 • Минималния брой участници необходим за провеждане на екскурзията - 30 души.
 • Срок за уведомление при недостигане на необходим минимален брой участници:
 • 20 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност, по-голяма от 6 дни;
 • 7 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност от 2 до 6 дни;
 • 48 часа преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност, по-малка от 2 дни
При отлагане на екскурзията поради недостигане на необходим минимален брой участници, Туроператора възстановява на пътуващия изцяло всички плащания направени за туристическия пакет.
 • Застраховката включена в туристическия пакет покрива разходите за медицински прегледи, изследвания и болнично лечение, както и транспортни разходи от мястото на злополуката (заболяването) до най-близката болница, разходи за лекарства и медикаменти при извънболнично лечение, както и за репатриране.Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ осигурява денонощна помощ чрез асистънс обслужване на български език и гарантира 100% плащане на направените разходи в рамките на договорения лимит на отговорност, без самоучастие на застрахованите лица.
 • За покриване на разходите при прекратяване на договора за туристически пакет от страна на пътуващия, Туроператора препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" при избран застраховател. Рисковете които се покриват са: смърт вследствие злополука; разходи за отмяна на пътуването; разходи за съкращаване или прекъсване на пътуването; разходи за закъснение или отмяна на самолетен полет. Туроператора не възстановява сумата по застраховката при непровеждане на екскурзията.
 • Екскурзията като цяло не е подходяща за лица с ограничена подвижност.
 • Посещаваните страни по програмата са без визови, медицински и санитарни изисквания.
 • Срок за записване: до запълване на свободните места.
 • Местата в автобуса се определят според реда на записване (дата на записване).
 • За програми в които не са упоменати предварително имената на хотелите в които ще се нощува - ще бъдат обявени 10 дни преди датата на отпътуване.
 • Агенцията не носи отговорност за работното време на туристическите обекти, както и за промяна в стойността на входните такси и билети за посещението им.
 • Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на екскурзионната програма.
 • Информация относно отпътуването (сборен час и място, рег.No на автобус, име и телефонен номер на водача на пътуването) ще получите 2-3 дни преди датата на отпътуване, на посоченият от Вас имейл или телефон.
 • Туроператорът е сключил застраховка „Отговорност на туроператора” по смисъла на чл. 97, ал.1 от ЗТ – застрахователна полица No 20 100 1315 0000885280 в ЗАД Армеец, със срок на валидност от 00.00ч.на 20.01.2020 до 24.00ч. на 19.01.2021г., застрахователна сума 75 000 лева.