Екскурзия до Израел и Йордания за Нова година 2020 - разширен вариант

Нова Година 2020 в Израел и Йордания - разширен вариант
от 2130 лв.

Вашата оценка
Маршрут:
София - Тел Авив - Нетания - Кесария - Хайфа - Акра - Назарет - Кана - Тиберия - Капернаум - Табха - Витлеем - Йерусалим - Йерихон - Небо - Мадаба - Петра - Шобак - Аман - Джераш - Мъртво море - Витлеем - Лод - Тел Авив - Яфо - Бен Гурион - София

Продължителност:
8 дни / 7 нощувки

Транспорт:  Самолет

Дати на отпътуване:


Програма
-Цени за ранно записване до 15.09.2019
Дата База Възрастен в двойна стая Двойна стая Двойна стая с допълнително легло Двама възрастни и дете (6-10.99) на допълнително легло Единична стая
26.12.2019 г. HB 2130 лв. 4260 лв. 6390 лв. 6290 лв. 2514 лв.


-Стандартни цени
Дата База Възрастен в двойна стая Двойна стая Двойна стая с допълнително легло Двама възрастни и дете (6-10.99) на допълнително легло Единична стая
26.12.2019 г. HB 2230 лв. 4460 лв. 6690 лв. 6590 лв. 2614 лв.


Новогодишната екскурзия до Израел и Йордания - разширен вариант е 8-дневна и включва 7 нощувки със закуски и вечери в хотели 3 звезди, разглеждане с екскурзовод забележителностите на Кесария, Хайфа, Акра, Назарет, Капернаум, Табха, Витлеем,, Йерусалим (с посещение на Божи гроб), Йерихон, Мадаба, Петра, Аман, Мъртво море, Тел Авив, Яфо, водач на групата от България, медицинска застраховка с покритие 10 000 евро и сертификат за хаджийство. Лети се с авиокомпания България Ер. В цената на самолетните билети са включени летищни такси, ръчен багаж до 8 кг. и чекиран багаж до 20 кг. на човек. Вътрешните трансфери се извършват с автобус.

1-ви ден - 26.12.2019: София - Тел Авив - Нетания
Среща на летище в 14:00 за полет с авиокомпания България Ер - София – Тел Авив в 16:00 ч. Пристигане на летище Бен Гурион около 18:30. Отпътуване за Нетания. Вечеря и нощувка.

2-ри ден - 27.12.2019: Кесария - Хайфа - Акра - Назарет - Кана - Тиберия
Закуска. Отпътуване към Кесария, столица на Юдея по времето на римляните: разглеждане на акведукта. Посещение на третия по големина град в Израел – Хайфа: уникалният храм на бахаите и цветните градини около него. Туристическа програма в град Акра: цитаделата на хоспиталиерите, тунелите на тамплиерите, древния град и пристанището. Посещение на град Назарет - разглеждане на църквата ”Св. Благовещение”, построена на мястото, където Архангел Гавраил се явил пред Дева Мария, за да и съобщи, че ще роди Иисус. Отпътуване за Кана Галилейска – мястото на първото чудо на Иисус, когато превръща водата във вино. Вечеря и нощувка в Тиберия.

3-ти ден - 28.12.2019: Капернаум - Табха - Витлеем
Закуска. Заминаване за Капернаум - споменава се в Новия Завет като център на дейността на Христос в Галилея: посещение на останките от древната синагога и руините на къщата на св. ап. Петър. Преминаване към Табха, мястото на "Чудото с умножаването на рибите и хляба", посещение на църквата на умножаването с подова мозайка от четвърти век. Отпътуване към планината на Блаженствата, мястото, където Иисус е казал прочутата си проповед. Посещение на р. Йордан – Ярденит. Отпътуване за Витлеем. Настаняване в хотел. Вечеря и нощувка.

4-ти ден - 29.12.2019: Витлеем - Йерусалим
Закуска. Туристическа програма в Йерусалим - съгласно конституцията на държавата Израел, нейна единна и неделима столица. Панорамна гледка от Маслинения хълм към столицата Йерусалим: разположен е в южната част на плато, част от Юдейските планини и включва Елеонския хълм на изток и хълма Скопий на североизток от центъра на града. Пешеходна обиколка на Стария град: Гетсиманската градина - традиционно почитана като мястото, където Иисус Христос се моли в нощта на залавянето му. Днес това събитие напомнят една базилика, посветена на страданията Христови, и осем стари маслинови дървета, чиято възраст е над 2000 години; Виа Долороса (от лат. „Пътят на болката“) - това e улицата в древния Йерусалим, по която е минал с кръста Иисус Христос към мястото на разпятието — Голгота; храмовият комплекс Божи гроб – най-святото място на Християнския свят, където е разпнат, погребан и възкръснал Христос; Стената на плача - единствената структура, останала от Йерусалимския (Соломоновия) храм. Това название идва от това, че евреите често отивали там, за да тъжат за гибелта на храма; Хълмът Сион (Давидовият град) – гробът на цар Давид и стаята на Тайната вечеря. Посещение на рожденото място на Господ Иисус Христос – Витлеем и построената в чест на това събитие базилика „Рождество Христово“ - голямата забележителност на града. Във Витлеем е роден и Давид - вторият цар на Израел, поради което в Библията градът е наричан често „градът на Давид“. Според библейско пророчество Месията трябвало да бъде потомък на Давид и да се роди в неговия град. Вечеря и нощувка във Витлеем.

5-ти ден - 30.12.2019: Йерихон - Небо - Мадаба - Петра
Закуска. Отпътуване за Йерихон - най-ниско разположеният град под морското равнище и едно от най-древните селища в света: поглед към Манастира на изкушенията - намира се в скалите, където Иисус Христос е постил и се е молил четиридесет дена и четиридесет нощи. Преминаване от Израел в Йордания през граничния пункт „Аленби”.
Посещение на планината Небо – прекрасна гледка към Израел и част от долината на река Йордан. В ясен ден могат да се видят очертанията на Йерусалим и Йерихон. Според Библията това е мястото, на което Мойсей се изкачва, за да види за първи път с очите си Обетованата земя. Пак според Свещеното Писание, Моисей умира там и е погребан. На върха са открити останки от църква и манастир. Църквата е от средата на IV век и е изградена в памет на мястото, където умира Мойсей. В нея са запазени красиви мозайки. Заминаване за Мадаба – градът е известен с многото християнски църкви. Емблематична обаче е гръцката православна църква “Свети Георги”, известна с Уникалната мозайка представяща подробна цветна карта на Светите земи от византийската епоха. Днес в Мадаба има Институт за мозаечно изкуство и десетки работилници, занимаващи се с този занаят. Отпътуване за Петра. Вечеря и нощувка.

6-ти ден - 31.12.2019: Петра - Шобак - Аман
Закуска. Организирана обиколка на Петра, столицата на Набатейците. През 2007 година е избран като едно от седемте нови чудеса на света. Разположен е в естествено укрепената планинска долина Вади Муса ("Долината на Мойсей"). Първите известни обитатели са едомците, които са живеели тук около 1000 г.пр.н.е. Според Библията те били потомци на Исав, а препратките в Сещеното Писание за място наречено Села („скалиста местност“ на еврейски) почти сигурно се отнасят за Петра ("камък" на гръцки). Розовочервеникавият град Петра някога процъфтявал като важен пункт от древните търговски маршрути. Той е обграден от високи планини и е достъпен през тясно дефиле, а забележителните му, изсечени в скалите сгради са запазени непокътнати: Каснех ал-Фарун (Съкровищницата), многобройните скални гробници, амфитеатърът, триумфалната арка, кардото с колонадите. Фотопауза при замъка на кръстоносците Монреал (лат. mont regalis, „Кралски хълм“, познат още като Шобак) – построен от тамплиерите през 1116 г. по заповед на Йерусалимския крал Балдуин I за охрана на поклонническите маршрути и кервани. Заминаване за Аман. Настаняване в хотел. Празнична новогодишна вечеря. Нощувка.

7-ми ден - 01.01.2020: Аман - Джераш - Мъртво море - Витлеем
Закуска. Отпътуване за най-добре запазения римски град в Близкия Изток и архитектурен шедьовър Джераш (древният Гераса) - основан от войниците на Александър Македонски през ІV в. пр.н.е., по-късно става част от процъфтяващите и космополитни градове на гръко-римския Декаполис: триумфалната арка на имп. Адриан, форумът с овална форма, хиподрумът, кардото, агората, нимфеумът, храмът на Артемида (богинята покровителка на Джераш), други антични храмове, Южният театър и много църкви от ранното Средновековие. Кратка панорамна обиколка на Аман. Заминаване за Израел през граничния пункт „Аленби”. Заминаване за Мъртво море - най-ниското място в света, около 420 метра под морското равнище. Свободно време за къпане в най-соленото море. Отпътуване за Йерусалим. Панорамна обиколка на Новия град на Йерусалим: парламента на държавата Израел (Кнесет), Министерствата на Израел, Музея на Израел /отвън/.Вечеря и нощувка във Витлеем.

8-ми ден - 02.01.2020: Витлеем - Лод - Тел Авив - Яфо - Бен Гурион - София
Закуска. Посещение на църквата с гроба на свети Георги в Лод (древният град Лида Палестинска). Панорамна обиколка на Тел Авив. Туристическа програма в Яфо, един от най-старите градове в Близкия изток, намиращ се на възвишение предлагащо неоценима гледка към брега на Тел Авив с неговите плажове: посещение на района старото пристанище с чудесни ресторанти, в които се предлагат морски ястия, малки кафенета и пекарни, скрити в тесните павирани улички. Трансфер до летище Бен Гурион. Полет за София в 19:30 ч. Кацане в 22:25ч.

ЦЕНИ ПРИ РАННИ ЗАПИСВАНИЯ ДО 15.09.2019:
Дата Възрастен в двойна стая Възрастен на допълнително легло Единична стая Дете (6-10.99) на допълнително легло в стая с двама възрастни
26.12.2019 г. 2130 лв. 2130 лв. 2514 лв. 2030 лв.

СТАНДАРТНИ ЦЕНИ:
Дата Възрастен в двойна стая Възрастен на допълнително легло Единична стая Дете (6-10.99) на допълнително легло в стая с двама възрастни
26.12.2019 г. 2230 лв. 2230 лв. 2614 лв. 2130 лв.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
 • Самолетен билет София - Тел Авив - София с редовен полет на авиокомпания България еър
 • Летищни такси
 • Гранични такси
 • Всички трансфери по програмата
 • 7 нощувки със закуски и вечери в хотели 3* (1 в Нетаня, 1 в района на Тиберия, 2 в Аман, 1 в района на Петра, 2 във Витлеем)
 • 7 вечери
 • Екскурзоводско обслужване на български (или руски език) по целия маршрут в Йордания и Израел
 • Включена Новогодишна вечеря - без напитки
 • Екскурзия до Петра
 • Водач на групата от България
 • Входни такси на посещаваните обекти
 • Групова виза за Йордания
 • Медицинска застраховка ЗД Евроинс - 10 000 евро
 • Саунд система със слушалки по време на туровете

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
 • Бакшиши - 40 долара общо на турист за шофьорите и за местните екскурзоводи (заплащат се задължително на място)
 • нощен тур на Йерусалим – около 25 щатски долара (заплащат се на място)
 • разходка с корабче по Галилейското езеро – около 12 щатски долара (заплащат се на място)
 • обяд в ресторант на брега на Галилейското езеро – около 22 щатски долара (заплащат се на място)
 • Доплащане за медицинска застраховка за туристи от 64 до 74 години – 16 лв
 • Доплащане за медицинска застраховка за туристи над 74 години – 32 лв (туристи над 74г се застраховат при различни условия, възможно е застрахователната компания да изисква попълване на здравна декларация)

ПРИМЕРНИ ХОТЕЛИ ПО ПРОГРАМАТА:
 • Margoa 3* - Netanya
 • Hotel Astoria 3* - Tiberias
 • Le Meneur 3* - Amman
 • Hotel Edom 3* - Petra
 • Paradise 3* - Betlehem

УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ:
 • Копие от международен паспорт
 • Депозит от 700 лева на човек
 • Доплащане - 1 месец преди датата на заминаване

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
 • Международен паспорт с мин. валидност 6 месеца след датата на връщане
 • За деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от единия или двамата родители!
 • Няма визови, санитарни и медицински изисквания при пътуване в Израел

СРОКОВЕ ЗА АНУЛАЦИИ И НЕУСТОЙКИ:
 • До 90-ия ден преди датата на заминаване се удържа внесения депозит
 • Между 89-ия и 60-ия ден преди датата на заминаване се удържа 50% от стойността на екскурзията
 • Между 59-ия и 30-ия ден преди датата на заминаване се удържа 80% от стойността на екскурзията
 • При по-малко от 30 дни се удържа 100% от стойността на екскурзията
 • При неспазване на сроковете за подаване на необходимите документи от страна на туриста, както и при подаване на неверни или наточни документи Туроператора има право да анулира пьтуването, като удьржа сьщите неустойки

ЗАБЕЛЕЖКА:
 • цената е валидна при група от минимум 30 плащащи туристи
 • посочените хотели са примерни, настаняването в тях става при наличието на свободни места към момента на заявяване на пътуването
 • При несъбиране на минималния брой записани, туристът ще бъде уведомен най-късно 20 дни преди началото на пътуването
 • Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата.
 • цената на екскурзията до Израел и Йордания е калкулирана при курс на щатския долар 1 USD = 1.75 лв.
 • Туроператорът предлага на туристите да сключат застраховка „Отмяна на пътуване“, която покрива разходите за прекратяване на договора за туристически пакет от страна на пътуващия. Сключва се до 3 работни дни от датата на подписване на договора за организирано пътуване, при условие, че е извършено първо плащане по договора. Стойността на застраховка "Отмяна на пътуване" зависи от цената на закупения пакет, възрастта на туриста и срока за анулация.
 • Здравни изисквания: няма специални здравни изисквания.
 • Застраховките Помощ при пътуване в чужбина и Отмяна на пътуване се сключват със ЗАД „Армеец“, ЗД „Евроинс АД” или „Мондиал асистънс“.
 • Туроператорът има сключена задължителна застраховка “Отговорност на туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 03700100001822 до 14.02.2020 на "ЗД ЕВРОИНС" АД, гр.София, бул. "Христофор Колумб" 43

Изберете хотел по програмата
Етикети: